Δες τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος από ηλεκτρικές συσκευές που έχεις στο σπίτι και χρησιμοποιείς καθημερινά.

Δες τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος από ηλεκτρικές συσκευές που έχεις στο σπίτι και χρησιμοποιείς καθημερινά.

Έτσι κερδίζεις ως 20% στο ρεύμα από τις συσκευές

  • Δες τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος από ηλεκτρικές συσκευές που έχεις στο σπίτι και χρησιμοποιείς καθημερινά.
  • Έτσι κερδίζεις ως 20% στο ρεύμα από τις συσκευές

Έτσι κερδίζεις ως 20% στο ρεύμα από τις συσκευές

3.346 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Πλυντήριο. Πρόγραμμα πλύσης στους 30 βαθμούς. Ηλιακός Θερμοσίφωνας. «Καίει» 4 kwh την ώρα. Φούρνος. Κλείσε το φαγητό 10-15 λεπτά νωρίτερα. Θα ψηθεί με τη θερμοκρασία. Τηλεόραση. Μπορεί να κοστίσει 120 ευρώ/4μηνο. Βάλτη στο Eco Mode.

Ηλεκτρικές συσκευές, όπως το ψυγείο, ο φούρνος, το πλυντήριο ρούχων, το κλιματιστικό, ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, η τηλεόραση θεωρούνται ως βασικές σε ένα σπίτι, αλλά καταναλώνουν πολύ ρεύμα αν δεν τις χρησιμοποιούμε σωστά. Υπάρχουν λύσεις εξοικονόμησης.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Πως ρίχνεις την κατανάλωση ρεύματος σε συσκευές καθημερινής χρήσης!
  • Πλυντήριο. Πρόγραμμα πλύσης στους 30 βαθμούς
  • Ηλ. Θερμοσίφωνας. «Καίει» 4 kwh την ώρα. Βάλε θερμοστάτη στους 50 βαθμούς
  • Φούρνος. Κλείσε το φαγητό 10-15 λεπτά νωρίτερα. Θα ψηθεί με τη θερμοκρασία
  • Τηλεόραση. Μπορεί να κοστίσει 120 ευρώ/4μηνο. Βάλτη στο Eco Mode
67,3% του ρεύματος «καίνε» οι συσκευές!

Το 67,3% της ενέργειας που καταναλώνεις στο σπίτι είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές. Ένας από τους λόγους που αυξάνεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος είναι η μη σωστή λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι.

Ακολουθώντας απλές καθημερινές συμβουλές για τη σωστή χρήση βασικών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας στο νοικοκυριό του κατά 15-20% τουλάχιστον. Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές που όλοι έχουμε στο σπίτι και πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

Πλυντήριο ρούχων με πρόγραμμα στους 30 βαθμούς!

Καλύτερα να επιλέξεις στο πλυντήριο ρούχων ένα πρόγραμμα πλύσης 2-3 ωρών στους 30 βαθμούς, παρά πρόγραμμα με λιγότερη μεν ώρα λειτουργίας, αλλά στους 40, 60 ή 90 (ούτε για αστείο) βαθμούς. Αν βάλεις και σόδα πλύσης (ειδικά για λευκά ρούχα), θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Ηλεκτρικός θεμοσίφωνας, βάλε το θερμοστάτη στους 50 βαθμούς!

Ηλιακός ή ηλεκτρικός θερμοσίφωνας για ζεστό νερό; Εδώ η σύγκριση είναι άνιση. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα. Κανονικά η απόσβεσή του γίνεται σε 2-3 χρόνια, αλλά όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τις τιμές, η απόσβεσή του μπορεί να γίνει και σε 1 χρόνο.

Αν δεν μπορείς να επενδύσεις τώρα σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα (για οποιοδήποτε λόγο) και αν η μόνη σου επιλογή είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, τότε ρύθμισε το θερμοστάτη του στους 50-55 βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα δουλέψει 20-25 λεπτά και μετά θα σβήσει. Υπολόγισε ότι ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας για 1 ώρα λειτουργίας θα καταναλώσει 4 κιλοβατώρες (κάνε τους υπολογισμούς με τις σημερινές τιμές της κιλοβατώρας).

Σβήσε το φούρνο 10-15 λεπτά νωρίτερα, θα γίνει το φαγητό!

Μπορείς να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία των νέων φούρνων που κρατούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους για πολλή ώρα. Επομένως, μπορείς να κλείσεις το φούρνο σου 10-15 λεπτά πριν γίνει το φαγητό και να εκμεταλλευτείς την υπάρχουσα θερμοκρασία ώστε να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αν θέλεις να ψήσεις και ένα άλλο φαγητό (πχ ένα κέικ, μία πίτα) βάλε το αμέσως μέσα για να μην κρυώσει ο φούρνος (άρα δεν θα χρειαστεί εκ νέου να τον προθερμάνεις). Επίσης, δεν συμφέρει να ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο (10-15 λεπτά). Αν δεν θέλεις για κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσεις φούρνο μικροκυμάτων, μόλις βρεις την κατάλληλη ευκαιρία, πάρε ένα μικρό φουρνάκι για να κάνεις αυτή τη δουλειά (θα χρειαστείς μόλις 3-4 λεπτά).

Ξέρεις ότι μία τηλεόραση μπορεί να σου κοστίσει 120 ευρώ στο τετράμηνο;

Δεν την αφήνουμε ποτέ όλη τη μέρα ανοιχτή. Μια μεσαία τηλεόραση καταναλώνει 100 watt. Αν την αφήσεις όλη μέρα ανοιχτή καταναλώνει περίπου 1 ευρώ τη μέρα, 30 το μήνα, 120 ευρώ στον τετραμηνιαίο λογαριασμό ρεύματος (μόνο από την τηλεόραση). Όσο πιο μεγάλη σε ίντσες (120, 150, 200 watt), τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση που μπορεί να φτάσει τις 2 κιλοβατώρες την ημέρα, αν είναι ανοιχτή 10 ώρες την ημέρα. Επίλεξε τη μείωση φωτεινότητας ή θέσε σε λειτουργία το Eco Mode.