Δες τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Δες τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2022-2023. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Τι αλλάζει στο φετινό επίδομα θέρμανσης

1.527 επισκέψεις στο άρθρο

Όσοι ήταν δικαιούχοι το 2021 θα λάβουν φέτος προκαταβολή (ανάλογα με τις περσινές δαπάνες). Συμψηφισμός αργότερα. Τέλος Δεκεμβρίου η πρώτη δόση, τέλος Φεβρουαρίου η δεύτερη και τέλος Απριλίου η τρίτη. Εντός Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Μέσα στο Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα, όπου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το φετινό επίδομα θέρμανσης. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Kοινοποίησέ το »

Αυτό που αλλάζει φέτος είναι το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, το οποίο θα είναι με τη μορφή προκαταβολών-δόσεων. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
 
 

Kοινοποίησέ το »