Τι οδήγησε τους Έλληνες καταναλωτές να παραγγείλουν από νωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι τιμές φέτος είναι υψηλότερες κατά 45%.

Τι οδήγησε τους Έλληνες καταναλωτές να παραγγείλουν από νωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι τιμές φέτος είναι υψηλότερες κατά 45%.

Αύξηση 185% στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης!

1.658 επισκέψεις στο άρθρο

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο σοφός λαός μας και αυτό είναι που ακολουθούν πιστά και για το χειμώνα 2021-2022, όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους.

Η άνοδος στις παραγγελίες πετρελαίου τον Οκτώβριο 2021 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ξεπερνά το 185%, σε αντιστοιχία με τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς. Αν αναλογιστεί κάποιος ό,τι οι τιμές φέτος είναι υψηλότερες κατά 45%, αυτό κάνει την είδηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Kοινοποίησε το »


Ανοδικός και ο Νοέμβριος στις παραγγελίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΝΕΑ» και ο Νοέμβριος που μας αφήνει σήμερα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μέχρι τις 26 Νοεμβρίου η αγορά κινείται αυξητικά κατά 15%, συγκριτικά με του ίδιο περσινό μήνα.

Οι τρεις λόγοι που εξηγούν το φαινόμενο!

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υπάρχουν τρεις τουλάχιστον λόγοι που εξηγούν αυτή την εντυπωσιακή άνοδο στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης:
  • Φόβος για αύξηση της τιμής. Οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης, φοβούμενοι ό,τι οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες ,ετά, λόγω και της ενεργειακής κρίσης.
  • Διεύρυνση των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης. Φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ) είναι περισσότεροι (περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές). Πέρσι ήταν περίπου 700.000. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι αιτήσεις στη πλατφόρμα myΘέρμανση έχουν ήδη αγγίξει τις 600.000!
  • Αλλαγή καταναλωτικής συμπεριφοράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της αγοράς, οι καταναλωτές δείχνουν να εγκαταλείπουν άλλες μορφές θέρμανσης (όπως κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρικά σώματα) επειδή είδαν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Εκτιμούν δηλαδή ό,τι στη παρούσα φάση το πετρέλαιο θέρμανσης είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή.
 
 

 

Kοινοποίησε το »