Αλλάζει από τον Οκτώβριο το σύστημα κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δες τα 3 σενάρια.

Αλλάζει από τον Οκτώβριο το σύστημα κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δες τα 3 σενάρια.

«Καις» λίγο ρεύμα; Θα παίρνεις μεγαλύτερη επιδότηση!

1.648 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τέρμα στις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς όριο κατανάλωσης στο ρεύμα. Όσο λιγότερο ρεύμα «καις», τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση, η φιλοσοφία του νέου συστήματος. Τα 3 σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Από τον Οκτώβριο μπαίνουν τίτλοι τέλους στο υφιστάμενο –οριζόντιο, χωρίς όριο κατανάλωσης- σύστημα κρατικής επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, με το νέο σύστημα επιδοτήσεων να βασίζεται στο «καις» λιγότερο ρεύμα, παίρνεις μεγαλύτερη επιδότηση. Θα υπάρξουν δηλαδή κλίμακες επιδότησης ανάλογα με την κατανάλωση (θα υπολογίζεται με αλγόριθμο).

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Όπως διαβάζουμε, οι αρμόδιες αρχές ήδη επεξεργάζονται το νέο σύστημα επιδοτήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και στο τραπέζι –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- υπάρχουν 3 σενάρια.

Πιο αναλυτικά,
  1. Η χορήγηση επιδότησης, χαμηλότερη σε σχέση με τα τελευταία επίπεδα, σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και η παροχή έξτρα ενίσχυσης σε όσους καταναλωτές πετύχουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης της κατανάλωσης. Για την υλοποίηση αυτού του μέτρου απαιτούνται ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος, τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν από το ΔΕΔΔΗΕ. 
  2. Η παροχή ενίσχυσης στους λογαριασμούς, η οποία θα κλιμακώνεται ανά μέγεθος κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή, όσο πιο χαμηλή είναι η κατανάλωση τόσο υψηλότερη θα είναι και η επιδότηση. Για να γίνει πιο σαφές μπορεί να δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες/μήνα και από κει και πάνω η ενίσχυση να μειώνεται.
  3. Η επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος μόνο για όσους πετυχαίνουν τη μείωση της κατανάλωσης κατά συγκεκριμένους στόχους.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το μοντέλο που επικρατεί μέχρι στιγμής, η κρατική επιδότηση ανήλθε στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως διαβάζουμε πάντως, οι αρμόδιες αρχές θα περιμένουν να δουν και το τι –και αν- θα αποφασίσει η Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και μετά θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »