fischer FireStop: Λύσεις παθητικής πυροπροστασίας

1.517 επισκέψεις στο άρθρο

Η πυροπροστασία σήμερα:

Στην εποχή μας οι ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις των κτιρίων γίνονται όλο και πιο σύνθετες και πολύπλοκες κάνοντας απαραίτητη την χρήση πυροπροστασίας.
Σήμερα η νομοθεσία πυροπροστασίας καλύπτει σχεδόν όλες τις χρήσεις των κτιρίων και χωρίζεται σε δύο επιμέρους τομείς:
 
Παθητική πυροπροστασία:
Με τον όρο παθητική πυροπροστασία εννοούμε το σύνολο των μέτρων εκείνων που έχουν ληφθεί με την κατασκευή του κτιρίου με σκοπό να εξασφαλίσουν την έγκαιρη και ασφαλή διαφυγή του κοινού από το κτίριο και σε περίπτωση συμβάντος και την αποφυγή μετάδοσης της πυρκαγιάς σε άλλους χώρους ή σε παράπλευρα κτιριακά συγκροτήματα.
 
Ενεργητική πυροπροστασία:
Με τον όρο ενεργητική πυροπροστασία εννοούμε τα μέτρα πυροπροστασίας που πρέπει να εγκαθίστανται σε ένα κτίριο και τα οποία αποσκοπούν στην έγκαιρη εξακρίβωση μιας πυρκαγιάς ή στην άμεση αντιμετώπισή της πριν αυτή καταστεί ανεξέλεγκτη.

Η fischer προσφέρει πιστοποιημένες λύσεις & στις δυο περιπτώσεις:
Ο κατάλογος υλικών παθητικής πυροπροστασίας σε συνδυασμό με το επεξηγηματικό βίντεο προσφέρει πολλές επιλογές στην κατασκευή πυροφραγμών.
 
Σαν πυροφραγμός εννοείται κάθε κατασκευή από άκαυστα ή περιορισμένης καυστότητας υλικά που διακόπτει οικοδομικό διάκενο ή γεμίζει αρμούς και χάσματα οικοδομικών στοιχείων, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση καπνού και φλογών μέσα απΆ αυτά.
 
Επίσης διαθέτει υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενεργητικής πυροπροστασίας όπως στηρίγματα σπρίνκλερ (αχλάδια), σφικτήρες δοκών, πυράντοχα εκτονούμενα αγκύρια κλπ