Μιλάμε με τον Κύριο Νικόλαο Χαλακατεβάκη, Ιδιοκτήτης και Μηχανολόγος Μηχανικός της Climatism.

Υπογράφουν τα πιο σημαντικά έργα

2.975 επισκέψεις στο άρθρο

Η Climatism δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, μελέτη, εγκατάσταση & υποστήριξη συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης & εξαερισμού. Αντιμετωπίζει ως στοίχημα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της. Μιλάμε με τον Κύριο Νικόλαο Χαλακατεβάκη, Ιδιοκτήτης και Μηχανολόγος Μηχανικός της Climatism.

Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Νικόλαο Χαλακατεβάκη, Ιδιοκτήτης και Μηχανολόγος Μηχανικός της Climatism. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.
 
H Climatism δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, τη μελέτη, εγκατάσταση και υποστήριξη συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης, υδρόψυκτων συστημάτων και εξαερισμού. Παρέχει μις πλήρης  βεντάλια ενεργειακών λύσεων, με τις πλέον αξιόπιστες στρατηγικές συμμαχίες και με την επίβλεψη μιας ομάδας 40 επαγγελματιών με διαφορετικές εξειδικεύσεις, στην Αθήνα, τη Μύκονο και τη Ρόδο. Στο ενεργητικό της εταιρείας καταγράφονται περισσότεροι από 5.500 πελάτες με 30.000 εγκατεστημένα μηχανήματα, ενώ διαχειρίζεται και υποστηρίζει τεχνολογικά τα μεγαλύτερα έργα του εμπορικού, βιομηχανικού, τουριστικού, κατασκευαστικού και οικιστικού ιστού της χώρας.

Χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, όπως η εξειδίκευση αλλά και η ενημέρωση και εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή, αποτελούν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματά.
 
Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

H Climatism ιδρύθηκε το 1995 από τον Νικόλαο Χαλακατεβάκη στη Γλυφάδα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, τη μελέτη,  εγκατάσταση και υποστήριξη συστημάτων κλιματισμού, υδρόψυκτων συστημάτων και εξαερισμού. Η ακόρεστη διάθεση για μάθηση και η συνεχής επένδυση σε νέες δεξιότητες οδήγησαν την Climatism στη διαχείριση ολόκληρων κτιριακών συγκροτημάτων και σε μεγάλα εταιρικά και οικιστικά έργα, αριθμώντας πάνω από 5.500 πελάτες και περισσότερα από 30.000 εγκατεστημένα μηχανήματα.


Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για Εγκαταστάσεις Θέρμανσης - Κλιματισμού, στις μέρες μας;
Παρά την πολυετή οικονομική κρίση, η ζήτηση για συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού είναι συνεχώς αυξανόμενη, λόγω των πολλών νέων και οικονομικότερων τεχνολογιών, ιδιαίτερα στο πεδίο της θέρμανσης, με την χρήση των αντλιών θερμότητας έναντι των γνωστών σε όλους λέβητων πετρελαίου. Επίσης, εγκαταστάσεις κεντρικού κλιματισμού με χρήση της τεχνολογίας VRV και VRF αποτελούν σημαντικό κομμάτι των συνεχώς αυξανόμενων εργασιών μας.

Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);
Η Climatism απευθύνεται σε όλο το φάσμα των πελατών Β2C και B2B, προσφέροντάς τους όχι μόνο προμήθεια και εγκατάσταση των προϊόντων της αλλά και γρήγορο after sales service από τα εξειδικευμένα συνεργεία της.

Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας και ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά σας;
Στην εποχή του διαδικτύου, που ο καθένας από εμάς, έχει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών, οι πελάτες είναι πλέον πολύ καλά «διαβασμένοι», αφού ψάχνουν λύσεις για εφαρμογή όχι μόνο οικονομικότερες αλλά και πολύ πιο φιλικές στο περιβάλλον. Έτσι, χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα, όπως η εξειδίκευση αλλά και η ενημέρωση και εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή, αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας.

Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη
(και word of mouth συστάσεις σας);

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της η κάθε μία. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε στο χώρο του κλιματισμού τη Daikin, αλλά και τις Samsung και Midea, στο χώρο των ηλιακών εφαρμογών την Calpak , την Rehau στον κλάδο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης κ.ά. Η ικανοποίηση των πελατών μας γίνεται σαφής αν κανείς δει τον όγκο των νέων -  word of mouth - πελατών μας. Ωστόσο, ακολουθούμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης της εταιρείας μας, όπως άμεση ανανέωση τόσο του site όσο και του e-shop μας όποτε αυτό απαιτείται, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες στα social media.

Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» για την Climatism;
Το στοίχημα για την Climatism και τους ανθρώπους της είναι ένα και δεν είναι άλλο από την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, πράγμα για το οποίο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στο σύνολό του, εργάζεται ασταμάτητα.
 
Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
Όπως είπαμε, το διαδίκτυο αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών για τον καθένα μας. Έτσι, το να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, επιτυχημένο όπως το «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο της Οικοδομής αλλά και για όλους εμάς που θέλουμε να απευθυνθούμε στον πελάτη και να παρουσιάσουμε το έργο μας.
Συνεχίστε για τόσα και άλλα τόσα χρόνια με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!