Οι έξυπνοι θερμοστάτες, είναι η έξυπνη λύση στην ενεργειακή κρίση που μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα για τη θέρμανση το χειμώνα και τη ψύξη το καλοκαίρι.

Οι έξυπνοι θερμοστάτες, είναι η έξυπνη λύση στην ενεργειακή κρίση που μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα για τη θέρμανση το χειμώνα και τη ψύξη το καλοκαίρι.

Wifi θερμοστάτης ψύξης & θέρμανσης, γλιτώνει λεφτά όλο το χρόνο!

1.379 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης. Προγραμματίζει τη θερμοκρασία (ψύξη/θέρμανση) που θέλεις 24/7 όλο το χρόνο. Παρακολουθεί την ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου με ενσωματωμένο αισθητήρα. Ελέγχεις τα πάντα από το κινητό σου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας τον συνιστούν για εξοικονόμηση ενέργειας, που σημαίνει και εξοικονόμηση χρημάτων (διάβασε περισσότερα εδώ). Στην Ιταλία ξεκινούν την «επιχείρηση έξυπνος θερμοστάτης» (διάβασε περισσότερα εδώ). Προφανώς δεν ανακαλύπτουν όλοι αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι τον τροχό. Είναι μία έξυπνη λύση, όχι μόνο μέσα στην κρίση, αλλά διαχρονικά, η οποία εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο «έξυπνος» θερμοστάτης χώρου ή χώρων ανήκει στην κατηγορία των αυτοματισμών θέρμανσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος (διάβασε περισσότερα εδώ). Οι θερμοστάτες αυτοί είναι ιδανικοί και για συστήματα ψύξης και κλιματισμού, καθώς με ένα κλικ ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία τους από θέρμανση σε ψύξη.

Ο έξυπνος θερμοστάτης, στο λογαριασμό ρεύματος, φαίνεται!
  • Ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης
  • Προγραμματίζει τη θερμοκρασία (ψύξη/θέρμανση)που θέλεις 24/7 όλο το χρόνο
  • Παρακολούθηση ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου με αισθητήρα
  • Ελέγχεις & ρυθμίζεις τα πάντα από το κινητό σου
Τι κάνει ο έξυπνος θερμοστάτης!

Ξεκινάμε από τα βασικά. Είναι αυτό το κουτάκι που συναντάμε συνήθως στις εισόδους των σπιτιών. Με τον έξυπνο θερμοστάτη  χώρου η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης  και σταματάει όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει.

Μπορείς δηλαδή να ορίσεις στο θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμείς μέσα στο χώρο ή στους χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατεβεί χαμηλότερα, τότε ξεκινά να δουλεύει ο καυστήρας.

Μην ξεχνάς ό,τι στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας (ανάλογα με τις ανάγκες για θέρμανση ή ψύξη), τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!
Οι αυτοματισμοί θέρμανσης εξοικονομούν ενέργεια & χρήματα!

Έχεις ακούσει για το τι μπορούν να πετύχουν οι αυτοματισμοί. Τώρα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακούγεται ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερα ευεργετικοί για την τσέπη μας, καθώς μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα, τα οποία στα παλαιότερα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, η τεχνολογία προχωρά, χειριζόμαστε πολλά πράγματα ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο, ακούμε για αυτοκίνητα που δεν θα έχουν καν τιμόνι και θα τα κατευθύνει η σκέψη μας με τη χρήση ειδικών αισθητήρων και πολλά άλλα. Θα ήταν αδύνατο η τεχνολογία στις ημέρες μας να μη μπορεί να μας γλιτώσει αρκετά χρήματα και από τα έξοδα ψύξης ή θέρμανσης.

Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές – συστήματα, όπως ο ασύρματος θερμοστάτης χώρου ή χώρων που λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ό,τι  τα θερμαντικά μας σώματα, ψύχουν ή θερμαίνουν το χώρο (ανάλογα με την εποχή) όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο και ρεύμα, άρα και χρήματα.

Συμπέρασμα

Ο «έξυπνος» θερμοστάτης δεν πρόκειται να τερματίσει την ενεργειακή κρίση. Για αυτή αποφασίζουν άλλοι. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει με σιγουριά, είναι να περιορίσει τα έξοδά μας για τις ανάγκες ψύξης τώρα το καλοκαίρι και βέβαια για τις ανάγκες θέρμανσης, καθώς ο χειμώνας θα έλθει ξανά. Είναι μία «έξυπνη» λύση και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος. Αξίζει τον κόπο. Εσύ τι λες;
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »