Τζάμια με μεμβράνες εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία

1.738 επισκέψεις στο άρθρο

Η Glasscoat Tech του κ. Γιαννικέλη είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της τοποθέτησης αντηλιακών ενεργειακών μεμβρανών στα αυτοκίνητα.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες αντανακλούν την ενοχλητική και βλαβερή για την υγεία υπέρυθρη ακτινοβολία
Η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιθυμητή και ανεπιθύμητη. Είναι επιθυμητή όταν αναζητούμε την ηλιακή ζεστασιά, άνεση και φυσική θέρμανση του χώρου μας. Αντιθέτως είναι ανεπιθύμητη όταν γίνεται ενοχλητική, όταν το δωμάτιό μας ζεσταίνεται θέτοντας σε δοκιμασία ανθρώπους και κλιματιστικά συστήματα.
Για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας μέσω των υαλοστασίων, λοιπόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
-Υαλοπίνακες ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας (solar control)
-Χαμηλής θερμικής εκπομπής (low emissivity) υαλοπίνακες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, και κυρίως το τμήμα 280-380nm (UVB & UVA), είναι δυνατόν να έχει βλαβερές συνέπειες, όπως ηλιακά εγκαύματα του δέρματος και ξεθώριασμα του χρώματος των αντικειμένων που εκτίθενται στον ήλιο. 
Για την προστασία των αντικειμένων και των ανθρώπων απαιτείται ο αποκλεισμός της υπεριώδους ακτινοβολίας. Σημαντική συμβολή στην μείωση των βλαβερών συνεπειών, μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένοι υαλοπίνακες όπως: 
-Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.
- Οι έγχρωμοι (body tinted) υαλοπίνακες μπορούν να φιλτράρουν τμήματα του ηλιακού φάσματος επιλεκτικά. 
- Οι υαλοπίνακες με χαμηλό ηλιακό συντελεστή (solar factor), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των θερμικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας 
Σημειωτέον ότι κανένα γυαλί δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη προστασία από το ξεθώριασμα των χρωμάτων.
 
Επεξεργάζονται θερμικά και γίνονται τέσσερις με πέντε φορές πιο ανθεκτικά και ασφαλή από τα κοινά τζάμια
Όπως και κάθε άλλο συστατικό, το γυαλί πρέπει να είναι αξιόπιστο, ώστε να είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί. Οι κατασκευαστές γυαλιού αναγνώρισαν αυτό το γεγονός πάνω από 100 χρόνια πριν και εφαρμόζουν αυτή την αρχή σήμερα. 

Πλήρως σκληρυμένος υαλοπίνακας
Σε αυτή τη διαδικασία, το βασικό γυαλί υπόκειται σε  θερμική επεξεργασία (ψήνεται), και αποκτά τρία εξαιρετικά χαρακτηριστικά: 
• Τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη αντοχή στα δοκιμαστικά test που πραγματοποιούνται,  σε σχέση με το μη επεξεργασμένο γυαλί του ίδιου πάχους και μπορεί για αυτό το λόγο να αντέξει εντυπωσιακά  υψηλότερες δυνάμεις φόρτισης.
• Το ψήσιμο επίσης κάνει το γυαλί πιο ανθεκτικό σε έντονες μεταβολές σε ζεστές θερμοκρασίες, καθιστώντας το πρακτικά απρόσβλητο σε θραύση λόγο θερμικού σοκ.
• Ακόμη και όταν ξεπεραστούν τα ούτως ή άλλως πολύ αυξημένα όρια της μηχανικής αντοχής, τότε το γυαλί θα θρυμματιστεί σε χιλιάδες μη αιχμηρά,  χαλαρά ενωμένα μεταξύ τους κομματάκια, τα οποία είναι πρακτικά ακίνδυνα για σοβαρό τραυματισμό, σε αντίθεση με τα αιχμηρά μεγάλα κομμάτια που είναι επακόλουθα του σπασίματος ενός συμβατικού γυαλιού.

 Πολυστρωματικός υαλοπίνακας
Το φαινόμενο της ασφάλειας του πολυστρωματικού υαλοπίνακα ασφαλείας βασίζεται στην εξαιρετικά υψηλή αντοχή στην πίεση που υπόκεινται.
Όσον αφορά σε μηχανικό στρες όπως σοκ (πρόσκρουση ή επίδραση άλλων δυνάμεων που σπάνε το γυαλί) τα κομμάτια παραμένουν προσκολλημένα, έτσι ώστε ο πολυστρωματικός υαλοπίνακας ασφαλείας συνήθως θα διατηρήσει την σταθερότητα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό το υαλομένο άνοιγμα, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού εξ αιτίας της προσκόλλησης των θραυσμάτων. Αναλόγως της χρήσης του πολυστρωματικού υαλοπίνακα ασφαλείας, πολλαπλές στρώσεις μεμβράνης PVB μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα στα γυαλιά, προκειμένου να πληρούνται ανάγκες σκληρότερων απαιτήσεων.
Προσφέρουν μόνωση  περιορίζοντας έτσι τη δαπάνη για την θέρμανση τον χειμώνα και την ψύξη το καλοκαίρι.
Επιπλέον, η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων είναι ο ευκολότερος, οικονομικότερος και αποδοτικότερος τρόπος για να βελτιώσει κανείς την ενεργειακή συμπεριφορά οποιασδήποτε οικοδομής.

Γνωρίζει, συμβουλεύει και αν το επιθυμείτε, εγκαθιστά μεμβράνες (σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές)!
Όλο τον χρόνο προσφέρουν καλύτερη αισθητική και …διακριτικότητα. Από `Ανοιξη μέχρι και τέλος Φθινοπώρου (σχεδόν όλο τον χρόνο λοιπόν, αφού μιλάμε για την ηλιόλουστη Ελλάδα) διπλά χρήσιμες"Κόβουν" ζέστη, αντηλιά και (έμμεσα) κόστος καυσίμων.

Η εφαρμογή ενεργειακών μεμβρανών αποτελεί μια άμεση, αποτελεσματική και οικονομική λύση, καθώς δεν είναι αναγκαίο να προβείτε σε αντιαισθητικές λύσεις, όπως στόρια ηλιοπροστασίας και περσίδες ή πολύ ακριβές αλλάγες, όπως η αντικατάσταση του παλιού τζαμιού με καινούριο, ειδικού τύπου ενεργειακό τζάμι.

Η τοποθέτηση τους γίνεται συνήθως εσωτερικά, αλλά κάποιες φορές και εξωτερικά, και όπως με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες μεμβρανών, δύναται να τοποθετηθούν από το έμπειρο προσωπικό μας σε οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια, ανεξαρτήτου της τοποθεσίας, των διαστάσεων και της δυσκολίας διεκπεραίωσης της εργασίας.

Αν ψάχνετε εγκαταστάτη με εμπειρία!
Glasscoat Tech του. κ. Γιαννικέλη. Διαθέτει φήμη. Έχει την απαραίτητη ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία. Στόχος της είναι να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τοποθέτησης. Το πετυχαίνει διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία, πάνω στην τοποθέτηση μεμβρανών.

Η εφαρμογή μιας ενεργειακής μεμβράνης υψηλών προδιαγραφών είναι ικανή να σας προσφέρει σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας, καθώς προσφέρει :

1)Mειωμένη εισερχόμενη θερμότητα στον χώρο σας

2)Μειωμένη απώλεια ψύξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

3)Μειωμένη απώλεια θερμικής ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες
 

Οι αντιηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτων, κτηρίων, οι μεμβράνες ασφάλειας οι διακοσμητικές και οι μεμβράνες εξοικονόμησης ενέργειας, με τις υπάρχουσες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί, είναι πλέον απαραίτητες στην καθημερινή μας ζωή. 

Είναι η απόλυτη ειδίκευση της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΚΕΛΗΣ   giannikelis.gr με εμπειρία από το 1985, που πρέπει να εμπιστευτείτε. 
Αποτελούν μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας ποιοτικών μεμβρανών υαλοπινάκων και προσφέρουν σε όλη την Ελλάδα ποιοτικές υπηρεσίες τοποθέτησης από ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία.

Η αυξανόμενη γκάμα τους από πρωτοποριακά ποιοτικά προϊόντα, είναι ικανή να σας παρέχει ότι χρειάζεστε για τον χώρο εργασίας, την οικία ή το αυτοκίνητο σας, καλύπτοντας κάθε δυνατή απαίτηση σας. 

Οι μεμβράνες υαλοπινάκων προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες τροποποίησης του τζαμιού για την επίτευξη διαφόρων στόχων, όπως η αντηλιακή προστασία, η μείωση της θερμότητας, η πλήρης εξάλειψη της καρκινογόνου υπεριώδους ακτινοβολίας, η αισθητική βελτίωση, η εσωτερική διακόσμηση, η προστασία κατά των graffiti, η εξοικονόμηση ενέργειας, το μπλοκάρισμα των ραδιοσυχνοτήτων, η διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και η ασφάλεια. 

Επίσης το ειδικό τμήμα σχεδιασμού της επιχείρησης, αναλαμβάνει την δημιουργία μεγάλης γκάμας διαφημιστικών ψηφιακών εκτυπώσεων της αρεσκείας σας για βιτρίνες καταστημάτων. 

Ο βασικός τους συνεργάτης είναι η εταιρεία MADICO inc USA, η οποία αποτελεί ηγέτη στην κατασκευή ποιοτικών μεμβρανών με το πρώτο και μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στον πλανήτη από το 1903. Τα προϊόντα της πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές και standards ποιότητας στον τομέα της αντηλιακής προστασίας και ασφάλειας. 

 

ΓΙΑΝΝΙΚΕΛΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ
Καλέστε: 2106047200
Δείτε: https://giannikelis.gr/