Η θερμοπρόσοψη είναι μία win - win επένδυση που προσθέτει αξία στο σπίτι σου. Μία επένδυση ζωής που θα σε δικαιώσει 100%.

Η θερμοπρόσοψη είναι μία win - win επένδυση που προσθέτει αξία στο σπίτι σου. Μία επένδυση ζωής που θα σε δικαιώσει 100%.

Θερμοπρόσοψη, ξεχνάς την κρίση, θωρακίζεις το σπίτι για μια ζωή!

3.530 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με τη θερμοπρόσοψη επενδύεις στο σπίτι σου. Δεν σε επηρεάζει καμία κρίση. Το θωρακίζεις ενεργειακά. Του προσθέτεις αξία. Εξοικονομείς από απώλειες θέρμανσης και ψύξης και γλιτώνεις πολλά λεφτά για μία ζωή!

Η ενεργειακή κρίση δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα (διάβασε περισσότερα εδώ). Η εισβολή στην τσέπη μας είναι γεγονός και όπως έχουν τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει (το αντίθετο μάλιστα) με όλα όσα συμβαίνουν διεθνώς μία νέα κρίση σύντομα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μία μόνιμη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων είναι η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη. Αυτή την εποχή έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσεις την επένδυσή σου και από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021! (διάβασε περισσότερα εδώ).

Αρχικά, πρέπει να πούμε πως ένα κτίριο καταναλώνει 20-30% της συνολικής δαπάνης ενέργειας για το φωτισμό ή τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών (για συντήρηση, μαγείρεμα τροφίμων, πλύσιμο ρούχων,  υγιεινή του σώματος κλπ). Το υπόλοιπο 70-80% χρησιμοποιείται για τη ψύξη και θέρμανση του κτιρίου. Συνεπώς, μία έξυπνη - αποτελεσματική λύση με τεράστια οφέλη εξοικονόμησης είναι η μόνωση.

Η θερμοπρόσοψη σε ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
 • Μονώνεις, θωρακίζεις ενεργειακά & προσθέτεις αξία στο σπίτι σου
 • ΤΕΛΟΣ στις απώλειες θέρμανσης/ψύξης, γλιτώνεις πολλά λεφτά για μια ζωή
 • Έχεις ζεστό σπίτι το χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι
 • Ξεχνάς τα έξοδα συντήρησης, κάνεις & γρήγορη απόσβεση
Τα 12 μυστικά εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων της θερμοπρόσοψης!
 1. Εξοικονομεί επιπλέον τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού λειτουργικού χώρου (αφού τοποθετείται εξωτερικά της τοιχοποιίας).
 
 1. Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων του σπιτιού από υγρασίες και μούχλα καθώς δεν δημιουργούνται πλέον συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του.
 
 1. Έχει πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για την προστασία των γωνιών, τους νεροσταλάκτες κλπ (σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος).
 
 1. Διπλασιάζει τη θερμομονωτική αντίσταση της τοιχοποιίας.
 
 1. Δημιουργεί μεγάλη θερμο-χωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, χρήσιμη κατά τους κρύους μήνες του έτους, καθώς συσσωρεύεται και επιστρέφει (επανακτινοβολεί) στο εσωτερικό του σπιτιού (με προφανή τα οφέλη θέρμανσης).
 
 1. Εμποδίζει τη θερμο-συσσώρευση (τους καλοκαιρινούς μήνες), δεν συμβάλει στη αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας της πόλης στην οποία βρίσκεται η οικία.
 
 1. Επιτρέπει πλήρη εκμετάλλευση του χώρου (τον οποίο θα καλύψεις), δεν μειώνει το εμβαδόν που υπολογίζεται από μηχανικό και πολεοδομία.
 
 1. Μειώνει το γενικότερο κόστος συντήρησης της οικίας. Διπλασιάζει το χρονικό διάστημα που χρειάζεστε για συντήρηση των εξωτερικών τοίχων.
 
 1. Προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από σκασίματα (ρηγματώσεις).
 
 1. Έχεις γρήγορη απόσβεση! Αρκεί να υπολογίσεις πως ένα τέτοιο σύστημα με κόστος περίπου 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έχει μέσο χρόνο απόσβεσης (από εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο),  τα 4- 6 έτη.
 
 1. Βαθμονομείται υψηλά το σπίτι σου ως προς την ενεργειακή του σήμανση (βλ. ενεργειακή ταυτότητα κτιρίων).
 
 1. Τοποθέτηση-εφαρμογή που δεν «βγάζει μπάζα» (λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων  κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται με μικρό πάχος).
 
Τα 6 χρήσιμα tips από Green Specialists της αγοράς!
 1. Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης έχει ως κύριο προσανατολισμό τη θερμική θωράκιση του κτιρίου. Κατά συνέπεια η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων μέσα από τη μείωση του πάχους του θερμομονωτικού υλικού όχι μόνο δεν δημιουργεί οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τον αρχικό σου σκοπό. Πράγματι, σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος το κόστος του θερμομονωτικού υλικού είναι το μικρότερο και μία μείωση του πάχους του συνήθως «εξοικονομεί» από το κόστος κατασκευής μόλις από 1-3 το πολύ ευρώ/τετραγωνικό μέτρο.
 
 1. Το σύστημα που θα επιλέξεις πρέπει να «αναπνέει»!
 
 1. Η επιλογή του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του έργου. Για παράδειγμα, μία ιδιαίτερη ανάγκη για αυξημένη πυροπροστασία της τοιχοποιίας καθιστά αναγκαία την επιλογή του πετροβάμβακα.
 
 1. Για την επιλογή του πάχους του θερμομονωτικού υλικού είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίριο.
 
 1. Οι εξοχές του κτιρίου (μαρκίζες, βεράντες, στηθαία κλπ) πρέπει επίσης να θερμομονώνονται για την αποφυγή θερμογεφυρών.
 
 1. Σε κάθε περίπτωση επίλεξε ένα πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής ή ένα εξουσιοδοτημένο από την εταιρεία που παράγει ή αντιπροσωπεύει το σύστημα που θα διαλέξεις για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και κακοτεχνιών.
Συμπέρασμα
 
Στις μέρες μας η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μία οικονομική επένδυση με πολλαπλά οφέλη εξοικονόμησης. Είναι και μια προσπάθεια επιβίωσης τόσο της τσέπης σου, όσο και της ποιότητας ζωής σου, αλλά και του περιβάλλοντος, μία και η συζήτηση για τις κρίσεις, αλλά και για την κλιματική αλλαγή είναι πλέον –και θα είναι- στη ζωή μας.

Η επένδυση στην εξωτερική μόνωση – θερμοπρόσοψη δεν έχει κανένα ρίσκο. Το ακριβώς αντίθετο. Θα την αποσβέσεις γρήγορα (εντυπωσιακά γρήγορα) και θα αναβαθμίσεις στο μέγιστο βαθμό την ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού – κτιρίου σου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »