Το «φελιζόλ» - διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS) είναι ένα άριστο θερμομονωτικό υλικό και ανήκει στα δομικά υλικά νέας γενιάς που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Το «φελιζόλ» - διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS) είναι ένα άριστο θερμομονωτικό υλικό και ανήκει στα δομικά υλικά νέας γενιάς που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Θερμομόνωση οικονομίας με Βasf ή Dow «φελιζόλ»!

  • Το «φελιζόλ» - διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS) είναι ένα άριστο θερμομονωτικό υλικό και ανήκει στα δομικά υλικά νέας γενιάς που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.
  • Θερμομόνωση οικονομίας με Βasf ή Dow «φελιζόλ»!

Θερμομόνωση οικονομίας με Βasf ή Dow «φελιζόλ»!

9.241 επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2023)
Σχολιάστε

Τα δομικά υλικά νέας γενιάς μπορούν να σου προσφέρουν σπίτι ή επιχείρηση με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Η αποτελεσματικότητά τους είναι πιστοποιημένη. Το «φελιζόλ» είναι ένα από αυτά. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Το Α και το Ω στη σύγχρονη οικοδομή και ανακαίνιση είναι τα δομικά υλικά νέας γενιάς (διάβασε περισσότερα εδώ). Το «φελιζόλ» έρχεται από το μακρινό 1950 και είναι ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική αγορά. Έχει καθιερωθεί με αυτή την ονομασία, καθώς αυτή προέρχεται από μία παλιά ομώνυμη εταιρεία που το παρήγαγε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970. Από τότε άλλαξαν πολλά και το «φελιζόλ» έχει εξελιχθεί με απίστευτη ταχύτητα. Θα το βρεις στην αγορά με την ονομασία Διογκωμένο Πολυστυρένιο - EPS (Expanded Polystyrene) και είναι ένα άριστο θερμομονωτικό υλικό. Μάθε εδώ πώς μπορείς να επιδοτηθείς για τις εργασίες θερμομόνωσης με το Εξοικονομώ 2023.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Φελιζόλ που μονώνουν & λεφτά γλιτώνουν!
- Ιδανική θερμομόνωση, εξοικονόμηση ως 70% ενέργειας
- Εξαιρετική θερμική μόνωση γιατί το 98% είναι αέρας
- Dow. Υψηλή μηχανική αντοχή, για μία ζωή
- Βasf. Ηχομονωτικό, αντιπυρικό, αποδοτικό

Τι είναι το «φελιζόλ» - διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS)

Tο Διογκωμένο Πολυστερένιο (EPS) παράγεται με πολυμερισμό του στυρενίου, με διογκωτικό αέριο το πεντάνιο, και η τελική του μορφή είναι σε κόκκους. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη μόνωση, δόμηση, διακόσμηση και στην συσκευασία. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αφρός κλειστής κυψελικής δομής με αέρα, σύσταση η οποία δίνει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Το 98% του όγκου του είναι αέρας!

Οικονομικό με την καλύτερη σχέση απόδοσης – τιμής!

Το EPS δεν είναι απλά ένα μονωτικό υλικό, αλλά ένα πρωτοποριακό θερμομονωτικό υλικό με άριστη εφαρμογή στις παραπάνω χρήσεις. Όσο για το αν αξίζει τα λεφτά του; Είναι αναμφισβήτητα το πιο ευμετάβλητο και οικονομικό υλικό στην αγορά, με την καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης.

Ανακαλύφθηκε το 1950 από την γερμανική εταιρεία BASF και η πρώτη χρήση του έγινε στον κλάδο των κατασκευών, ως μονωτικό υλικό με την μορφή πλακών, εξαιτίας των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων του. Από τότε όχι μόνο εξελίχθηκε και εξαπλώθηκε ραγδαία σε αυτόν τον κλάδο, αλλά χρησιμοποιήθηκε και σε άλλους κλάδους, όπως αυτός της συσκευασίας (1958). Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και κατά την παραγωγή του και κατά τη χρήση του.

Γραφίτης, άνθρακας, έρχονται να του δώσουν ακόμα καλύτερες δυνατότητες!

Πέρα από ένα εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί στην τοιχοποιία, στην εξωτερική θερμομόνωση, στη θερμομόνωση της στέγης και του δώματος, το EPS, είναι άριστο ηχομονωτικό υλικό, προσφέρει αντιπυρική προστασία, καθώς λειτουργεί ως επιβραδυντικό υλικό για τη φωτιά, έχει μεγάλες μηχανικές ιδιότητες στις κατασκευές με άριστες αντισεισμικές ιδιότητες, έχει εξαιρετική απόδοση, ανθεκτικό για μία ζωή και τοποθετείται πολύ εύκολα!

Δύο θερμομονωτικά «φελιζόλ» νέας γενιάς με μία ματιά!

Η ομάδα του 4green.gr, μετά από μεγάλο ενδιαφέρον των αναγνωστών για τη θερμομόνωση και σχετικές ερωτήσεις στα social media για τα δομικά υλικά νέας γενιάς, εντόπισε και σας παρουσιάζει δύο «φελιζόλ», για να το λέμε απλά, δημοφιλών brands της αγοράς. Δείτε με μία ματιά τα χαρακτηριστικά τους!