Προαναγγελία προγράμματος αντικατάστασης του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό με κρατική επιδότηση.

Προαναγγελία προγράμματος αντικατάστασης του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό με κρατική επιδότηση.

Θέμα χρόνου η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα

2.722 επισκέψεις στο άρθρο

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ευθύνεται για το 35-40% κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε 1 νοικοκυριό. Με ηλιακό θερμοσίφωνα θα έχουμε εξοικονόμηση τουλάχιστον 60% στο ρεύμα. «Κλειδώνει» η κρατική επιδότηση για ηλιακό.

Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι φωνές των ειδικών, οι οποίοι ζητούν την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ευθύνεται για το 35-40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένα σπίτι (η πιο ενεργοβόρα συσκευή). «Δεν υπάρχει άλλη λύση», λένε αυτοί που ξέρουν, μιλώντας για επιδότηση για αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή αντικατάσταση του παλαιού.

Kοινοποίησέ το »

Τις απόψεις των ειδικών του χώρου της εξοοκονόμησης ενέργειας έλαβαν υπόψη οι αρμόδιες αρχές. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, προανήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Ο ηλιακός συμφέρει. Με επιδότηση; Ακόμα περισσότερο!
  • Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, η πιο ενεργοβόρα συσκευή (ως 40% του συνολικού ρεύματος)
  • Με ηλιακό έχεις τουλάχιστον 60% (φτάνει το 80%) εξοικονόμηση στο ρεύμα
  • Απόσβεση σε λιγότερο από 3 χρόνια
  • «Κλείδωσε» «Εξοικονομώ» για ηλιακούς θερμοσίφωνες
Στο 4green είχαμε γράψει πρόσφατα ότι στο τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων αρχών βρίσκεται και η επιδότηση για τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα, καθώς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας από τα νοικοκυριά, συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμμα θα είναι στο πρότυπο του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και θα επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Το νέο αυτό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Kοινοποίησέ το »