Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η (καταπράσινη) λύση για άφθονο ζεστό νερό και μεγάλη εξοικονόμηση στο ρεύμα. Έρχεται επιδότηση τύπου Εξοικονομώ.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η (καταπράσινη) λύση για άφθονο ζεστό νερό και μεγάλη εξοικονόμηση στο ρεύμα. Έρχεται επιδότηση τύπου Εξοικονομώ.

Επιτέλους! Έρχεται επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα

8.730 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ευθύνεται για το 35-40% κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε 1 νοικοκυριό. Αν τον αντικαταστήσουμε με ηλιακό θερμοσίφωνα θα έχουμε εξοικονόμηση τουλάχιστον 60% στο ρεύμα. Προ των πυλών η επιδότηση ηλιακού.

Για τα οφέλη του ηλιακού θερμοσίφωνα το 4green έχει αφιερώσει πολλά άρθρα. Οι φωνές που συνηγορούν σε αυτό όσο πάνε και πυκνώνουν και φαίνεται ότι οι αρμόδιες αρχές σκέπτονται το μέτρο της επιδότησης για την αγορά ή αντικατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα (αν είναι παλιός).

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ο ηλιακός συμφέρει ακόμα περισσότερο με επιδότηση!
  • Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, η πιο ενεργοβόρα συσκευή (ως 40% του συνολικού ρεύματος)
  • Με ηλιακό έχεις τουλάχιστον 60% (φτάνει το 80%) εξοικονόμηση στο ρεύμα
  • Απόσβεση σε λιγότερο από 3 χρόνια
  • Πρέπει να επιδοτηθεί (λένε οι ειδικοί), έρχεται «Εξοικονομώ» για ηλιακό
Πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών, οι οποίοι ζητούν την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ευθύνεται για το 35-40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένα σπίτι (η πιο ενεργοβόρα συσκευή). «Δεν υπάρχει άλλη λύση», λένε αυτοί που ξέρουν, μιλώντας για επιδότηση για αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή αντικατάσταση του παλαιού.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το ζεστό νερό χρήσης είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια και η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες στην Ευρώπη (ειδικά του Βορρά), έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας (σχεδόν όλο το χρόνο). Όταν λοιπόν βρισκόμαστε στην εποχή της ενεργειακής κρίσης και ψάχνουμε λύσεις εξοικονόμησης, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι εδώ και μας δίνει τη λύση. Μπορούμε να έχουμε εξοικονόμηση τουλάχιστον 60% (μπορεί να φτάσει μέχρι και το 80%) στο ηλεκτρικό ρεύμα και με απόσβεση για την αγορά σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ε, με την επιδότηση αυτός ο χρόνος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο τραπέζι των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, βρίσκεται και η επιδότηση για τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Σχετικές εξαγγελίες μάλιστα από τις αρμόδιες αρχές αναμένεται να υπάρξουν πολύ σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή υπήρξε πρόβλεψη μόνο για αντικατάσταση ψυγείων, καταψυκτών και κλιματιστικών και πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας -που προσφέρει τεράστιο ποσοστό εξοικονόμησης στο ηλεκτρικό ρεύμα- δεν ήταν μέσα σε αυτές. Κοντά σε αυτά, πρέπει να προσθέσουμε ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι και μία καταπράσινη μορφή ενέργειας. Καλό θα ήταν να το λάβουμε υπόψη αν θέλουμε να μιλάμε για κλιματική αλλαγή και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Καιρός ήταν για ένα τόσο καλό νέο; Ελπίζουμε οι σχετικές ανακοινώσεις, σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ή αντικατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα να γίνουν σύντομα. Το 4green παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις!

Δες video για τον ηλιακό θερμοσίφωνα & tips εξοικονόμησης στο ρεύμα από τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι!


 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »