Σωστή συντήρηση Ηλιακού θερμοσίφωνα; Μέγιστη απόδοση & προστασία! Δες τι πρέπει να κάνεις και 1 VIDEO.

Σωστή συντήρηση Ηλιακού θερμοσίφωνα; Μέγιστη απόδοση & προστασία! Δες τι πρέπει να κάνεις και 1 VIDEO.

Πως η συντήρηση του Ηλιακού, τσοντάρει extra χρόνια καλής λειτουργίας! VIDEO

  • Σωστή συντήρηση Ηλιακού θερμοσίφωνα; Μέγιστη απόδοση & προστασία! Δες τι πρέπει να κάνεις και 1 VIDEO.
  • Πως η συντήρηση του Ηλιακού, τσοντάρει extra χρόνια καλής λειτουργίας! VIDEO

Πως η συντήρηση του Ηλιακού, τσοντάρει extra χρόνια καλής λειτουργίας! VIDEO

2.677 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

- Οι experts της πιάτσας, συστήνουν: Να το καθαρίζεις (μόνος σου) όταν έχει παγετό ή χιόνι.
- Ανοιξη-φθινόπωρο, να ελέγχεις (με το μάτι) τα υλικά της μόνωσης του.
- Στο ετήσιο service να ζητάς να ελέγξουν την βαλβίδα (ανεπίστροφη, την λένε).
- Κάθε 2ο χρόνο, να ρωτάς τον τεχνικό σου αν χρειάζεται αντικατάσταση ράβδου μαγνησίου.

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στον ηλιακό θερμοσίφωνα, η συντήρηση είναι η «μαγική» λέξη-πράξη που θα πρέπει να εκτελούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση (ειδικά το χειμώνα), μα και προστασία, ώστε ο ηλιακός μας να «ζήσει» όσο το δυνατό περισσότερο. Οι experts της πιάτσας συστήνουν:

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Στο ετήσιο service να ζητάς να ελέγξουν την βαλβίδα (ανεπίστροφη, την λένε)

Επιπλέον, ο επαγγελματίας που θα καλέσεις για τη συντήρηση θα ελέγξει και άλλα πράγματα. Μία φορά το χρόνο θα πρέπει να ελέγχει την καλή λειτουργία της ανεπίστροφης βαλβίδας (στην είσοδο του νερού από το δίκτυο), αλλά και της βαλβίδας ασφαλείας (του κλειστού κυκλώματος της δεξαμενής), ώστε να αλλαχθούν εγκαίρως σε περίπτωση κακής λειτουργίας τους.

Κάθε 2ο χρόνο, να ρωτάς τον τεχνικό σου αν χρειάζεται αντικατάσταση ράβδου μαγνησίου

Η περιοδική συντήρηση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καλής του απόδοσης και στη μακροζωία του.
Ένα επαρκές πρόγραμμα συντήρησης περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου (καθοδική προστασία δεξαμενής) κάθε 2 χρόνια και τη συμπλήρωση του ειδικού υγρού του κλειστού κυκλώματος κάθε χρόνο, μετά το καλοκαίρι (ιδίως στα επιλεκτικά μοντέλα και τα μοντέλα με σωλήνες κενού που ανεβάζουν υψηλότερη θερμοκρασία). 

Να το καθαρίζεις (μόνος σου) όταν έχει παγετό ή χιόνι

Μπορείς να αφαιρείς το στρώμα πάγου από τον συλλέκτη, όταν έχει χιονίσει. Επιπλέον, η χρήση κατάλληλου διαλύματος (προπυλενογλυκόλη) δρα καταλυτικά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος, ώστε να αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια παγετού να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο. Έλεγχος πρέπει να γίνεται πριν από τη χειμερινή περίοδο για να εξασφαλιστεί ότι το περιεχόμενο στο κλειστό κύκλωμα, ηλιοθερμικό υγρό έχει την αναγκαία περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη.

Ανοιξη-φθινόπωρο, να ελέγχεις (με το μάτι) τα υλικά της μόνωσης του

Σημαντικός κρίνεται και ο τακτικός έλεγχος της κατάστασης των μονώσεων και τήρηση του συνιστώμενου από την εταιρεία προγράμματος συντήρησης του ηλιακού. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο τεχνικός σου, αλλά καλό είναι να τα γνωρίζεις και εσύ, ώστε αν παρατηρείς κάποια δυσλειτουργία ή κακή απόδοση, να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και να μη χάνεις χρόνο!

Δες 1 video που εξηγεί απλά & σύντομα τα βασικά για τη συντήρηση του ηλιακού σου θερμοσίφωνα!Eσείς κάθε πότε κάνετε συντήρηση στον Ηλιακό θερμοσίφωνα σας; Μία φορά τον χρόνο, όποτε «χαλάσει κάτι» ή …Yolo (ποτέ);