Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μία ιδανική επιλογή για την Ελλάδα. Λύση για κάθε ενεργειακή κρίση και καθοριστική συμβολή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και προς όφελος των καταναλωτών ενέ

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μία ιδανική επιλογή για την Ελλάδα. Λύση για κάθε ενεργειακή κρίση και καθοριστική συμβολή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και προς όφελος των καταναλωτών ενέργειας.

Είναι τα θαλάσσια αιολικά πάρκα η λύση στην κρίση για την Ελλάδα;

1.892 επισκέψεις στο άρθρο

«Τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο (ακόμα δεν έχει φορολογηθεί). Απεξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ακριβές μορφές  ενέργειας. Προσφέρουν στην εθνική οικονομία και στην τσέπη των πολιτών! Δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Η αιολική ενέργεια ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και είναι το μέλλον, ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί τη τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και πολλών ακόμα αγαθών και υπηρεσιών στα ύψη.

Κοινοποίησέ το »

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, απάντηση σε κάθε ενεργειακή κρίση!

- «Τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο
- Δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες
- Απεξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ακριβές μορφές ενέργειας
- Προσφέρουν στην εθνική οικονομία και στη τσέπη των πολιτών

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μία ιδανική επενδυτική επιλογή, καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα και «τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο! Σε χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα και στην εθνική της οικονομία, καθώς θα απεξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από εισαγόμενες ακριβές μορφές  ενέργειας, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, με τους πολίτες να γλιτώνουν αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς τους!

Το επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας!

Επειδή τα πολλά λόγια μερικές φορές δεν μπορούν να περιγράψουν τη πραγματικότητα θα αναφερθούμε στο παράδειγμα του πρώτου ημιβυθιζόμενου πλωτού αιολικού πάρκο στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της πόλης Vianado Castelo, στη Πορτογαλία. Η ενέργεια που παράχθηκε κατά το πρώτο έτος πλήρους λειτουργίας του είναι αρκετή για να προμηθεύσει 60.000 κατοίκους και να αποτρέψει την εκπομπή 33.000 τόνων CO2! (διάβασε περισσότερα εδώ).

Δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες!

Πέρα από όλα αυτά το θαλάσσιο αιολικό πάρκο δεν προκαλεί αντιδράσεις, σχετικά με τα αντίστοιχα της ξηράς. Συνεπώς, πρόκειται για μία επένδυση που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους, αλλά θα υπάρξει και μεγάλη συμβολή στη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής!

Εσύ τι πιστεύεις για όλα αυτά; Συμφωνείς με την ιδέα να αρχίσει η χώρα να σκέφτεται και να πράττει γρήγορα για την εγκατάσταση θαλάσσιων αιολικών πάρκων;

Δες το εντυπωσιακό video από το euronews για το πως λειτουργεί ένα θαλάσσιο αιολικό πάρκο!


 

Κοινοποίησέ το »