Τεχνολογική καινοτομία & Value for money λύσεις!

4.622 επισκέψεις στο άρθρο

Με συνεχή επένδυση στην ειδική τεχνογνωσία και σε τεχνολογική καινοτομία, δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των προϊόντων ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Στόχος  η θετική επίδραση στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε μέσω της προσφοράς λύσεων και προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα καλύτερα τεχνολογικά πρότυπα.

Στην Calpak, διαθέτουν ανθρωποκεντρική κουλτούρα (ακούνε καλά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους). Πάνω από όλα πιστεύουν πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επωφελείς για το περιβάλλον μόνον εφόσον είναι και οικονομικά προσιτές στο καταναλωτικό κοινό.

Από το 1976, στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Εξαρχής, επένδυσε σε ιδιόκτητες  εργαστηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες αναπτύσσει ως και σήμερα, έπειτα από διεξοδικές έρευνες και μετρήσεις αποδοτικότητας, τα  νέα της προϊόντα. Σε κάθετα εξοπλισμένες και αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις παραγωγής όπου η ποιότητα της παραγωγής διασφαλίζεται από την τυποποίηση των διαδικασιών και τον ενδελεχή έλεγχο  σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Ειδικά για τους συλλέκτες και τις δεξαμενές ζεστού νερού αξίζει να σημειωθεί πως έχουν πιστοποιηθεί με πολλά διεθνή και εθνικά σήματα ποιότητας, όπως το solar-Keymark,CE, CSTB, SRCC, SABS, O`solaire κ.α.

Σήμερα, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας, εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένο στην εξασφάλιση της συνεχούς βελτίωσης των υφιστάμενων προϊόντων και συστημάτων της καθώς και στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, σε συνεργασία με κορυφαία εγχώρια και διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.

Ο σχεδιασμός της Calpak στοχεύει πάντα σε υψηλότερη απόδοση και αντοχή των προϊόντων της. Επιστέγασμα του σχεδιασμού αυτού και μία από τις βασικές επιχειρηματικές αξίες της Calpak είναι και το όλα να οδηγούν σε προϊόντα που έχουν και οικονομικό νόημα για τους πελάτες που ενδιαφέρονται για την οικονομική απόδοση της επένδυσής τους.

Η δραστηριότητα στην Ελλάδα

Η διάδοση στην Ελλάδα τεχνολογικά προηγμένων κεντρικών ηλιακών συστημάτων που θα αποσβένονται γρήγορα και η αισθητική τους εναρμόνιση σε παλιά και νέα σπίτια, ξενοδοχεία ή βιομηχανίες παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον. Η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει συνεχώς όπως και του ρεύματος. Αντίθετα η υψηλή ηλιοφάνεια στην Ελλάδα εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις των ηλιακών συλλεκτών ενώ το κόστος παραγωγής και εγκατάστασης παραμένει σταθερό χάρη στην υψηλή παραγωγικότητα της  Calpak. Τα κεντρικά συστήματα αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστός κλάδος παροχής ολοκληρωμένων λύσεων (από μελέτη ως και παράδοση), από σχετικό business unit της Calpak!

H ανταγωνιστικότητα της εταιρείας εξασφαλίζεται και λόγω :
-της κάθετης παραγωγής όλων των απαραίτητων προϊόντων,
-της ύπαρξης inhouse τμήματος μελετών και σχεδιασμού καθώς και
-της ύπαρξης δικών τους συνεργείων εγκατάστασης και συντήρησης.

Το εργοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται στην Οδό Ειρήνης, στη θέση οικισμού Αρίων στο Δήμο Λουτρακίου σε μία έκταση 25.000 τμ. Το κεντρικό κτήριο της παραγωγής καλύπτει 4.000 τμ. Το νέο εργοστάσιο της Calpak που θα στεγάσει το όραμά της Διοίκησης της, για το μέλλον, είναι ήδη υπό ανέγερση και η ολοκλήρωσή του αναμένεται τον επόμενο χρόνο.


H διεθνής δραστηριότητα - εξωστρέφεια
 
Η παγκόσμια αγορά ηλιακής ενέργειας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Η Calpak αξιοποιεί την τεχνογνωσία της και την παραγωγική της δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχημένη παρουσία της σε πολλές σημαντικές αγορές.

Τα προϊόντα της  Calpak εκτός από τεχνολογία και ποιότητα ενσαρκώνουν και το Ελληνικό πάθος για δημιουργία, έτσι έχουν πετύχει να εξάγονται με επιτυχία σε πολλές απαιτητικές αγορές, όπως αυτές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αμερικής κ.α.

Οι κατηγορίες προϊόντων της είναι οι εξής: Ηλιακοί θερμοσίφωνες, Ηλιακά Συστήματα, Ηλιακοί Συλλέκτες, Επιδαπέδιες δεξαμενές, Ultratanks, Εμπορικές & Βιομηχανικές εφαρμογές (όπου ένα ευρύ δίκτυο επίσημων συνεργατών σε στενή συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας (Calpak Technical), μπορεί να αναλάβει την μελέτη, εγκατάσταση & συντήρηση ηλιακών συστημάτων που θα εξασφαλίζουν σημαντική οικονομία στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας κατοικιών, ξενοδοχείων, βιομηχανιών.
 
     
CALPAK A.E. 
Καλέστε: 2109247250
Δείτε: calpak.gr/el/