Συστήματα καθαρισμού και αποστείρωσης αέρα στο aerismos.gr

3.858 επισκέψεις στο άρθρο

Μηχανικός αερισμός με ανάκτηση ενέργειας, ένας νέος όρος που έρχεται στην καθημερινότητά μας με την έλευση του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Τι σημαίνει όμως και σε τι μας ωφελεί;
Μηχανικός αερισμός είναι το σύστημα ή συνδυασμός συστημάτων με σκοπό την παροχή επαρκούς φρέσκου αέρα σε οικείες, γραφεία κ.α.  Στην περίπτωση του φυσικού αερισμού μέσω παραθύρων, η ποσότητα του αέρα ανανέωσης είναι είτε πολύ χαμηλή (πολύ σύντομος αερισμός) ή πολύ υψηλή (που προκαλεί σοβαρές απώλειες θερμότητας, ειδικά το χειμώνα). Ένα κατάλληλο  σύστημα μηχανικού αερισμού είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα  στον χώρο και η βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες θερμότητας αφαιρώντας την ανάγκη φυσικού αερισμού μέσω των παραθύρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της χειμερινής  περιόδου.

Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται με  εναλλάκτη θερμότητας υψηλής απόδοσης, ανακτώντας έως και 94% της θερμότητας που θα απορριπτόταν μέσω φυσικού αερισμού. Εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων. Έρευνες έχουν δείξει ότι επιτυγχάνεται μείωση  25% σε κόστη συντήρησης. Με άλλα λόγια, συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση ενέργειας, διασφαλίζουν συνεχές και επαρκή αερισμό στον εσωτερικό χώρο κρατώντας ταυτόχρονα σταθερή την διακύμανση της θερμοκρασίας βοηθώντας έτσι τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης/κλιματισμού. Επιπλέον τα συστήματα διαθέτουν ειδικά φίλτρα διασφαλίζοντας υψηλή  ποιότητα αέρα απαλλαγμένο από σωματίδια και βλαβερά παθογόνα. 

Στο aerismos.gr του ομίλου «ΣΚΑΝΤΕΚ», θα βρείτε μια ευρεία γκάμα καινοτόμων και πιστοποιημένων συστημάτων, τοπικών και κεντρικών μονάδων, συμβατών με το «εξοικονομώ-αυτονομώ» καλύπτοντας τις ανάγκες αερισμού για όλους τους χώρους. Παρέχεται επίσης online, δωρεάν λογισμικό υπολογισμού αερισμού με βάση το πρότυπο ASHRAE 62.1. Ειδικά για τις κατηγορίες του «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» διατίθενται :
 
1) 1.Ζ (Ι) Μη κεντρικά. Τοπικά συστήματα, εύκολης τοποθέτησης, με ανάκτηση θερμότητας ≥ 90% , αθόρυβους ανεμιστήρες, φίλτρα, controller με λειτουργία ζωνών αερισμού και δυνατότητα για επιπλέον αισθητήρες CO2, υγρασίας. Πιστοποιημένα κατά Eurovent A+/A, ERP,  PassiveHouse.
 
2) 1.Ζ (ΙΙ) Κεντρικά < 600 m3/h. Συστήματα εσωτερική τοποθέτησης ή ψευδοροφής με κανάλια και με εναλλάκτη θερμότητας απόδοσης ≥ 88% , καθώς και ειδική κατηγορία ενθαλπικού εναλλάκτη για ανάκτηση και υγρασίας με πιστοποίηση μη μεταφοράς COVID-19, αθόρυβους ανεμιστήρες EC, αισθητήρες CO2, υγρασίας, φίλτρα F7,G4 και έξυπνους controller για Demand Control Ventilation (DCV)  και χαρακτηριστικά VAV, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ελέγχου μέσω υπολογιστή ή Smartphone. Πιστοποιημένα κατά Eurovent A+/A, ERP,  PassiveHouse.

Συστήματα καθαρισμού και αποστείρωσης αέρα.
Στο aerismos.gr θα βρείτε επίσης, αποστειρωτές αέρα με φίλτρα HEPA και λάμπες UV-Cγια ποιότητα αέρα απαλλαγμένο από το 99,99% ιών και βακτηριδίων. Για εφαρμογές από απλές οικείες μέχρι επαγγελματικούς χώρους και οχήματα. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα αναβάθμισης κλιματιστικών μονάδων split , με ικανότητα αποστείρωσης αέρα, με την τοποθέτηση ειδικών UV-CLED λαμπτήρων.