Σύστημα απολύμανσης αέρα και μονάδων επεξεργασίας αέρα από την Enerbis

1.740 επισκέψεις στο άρθρο

Το Bioxigen® είναι το μοναδικό σύστημα απολύμανσης αέρα και αεραγωγών, το οποίο μειώνει το μικροβιακό φορτίο στον αέρα και σε επιφάνειες, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένη και πιστοποιημένη τεχνολογία.

Το Bioxigen® μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε νέες μονάδες όσο και σε υπάρχοντα συστήματα και έχει μέγεθος ανάλογα με τον ρυθμό ροής αέρα, το μέγεθος μονάδας (και / ή τις διαστάσεις αεραγωγού) και τις απαιτήσεις εφαρμογής.

Ένα σύστημα Bioxigen® κατάλληλου μεγέθους διασφαλίζει οφέλη για αμφοτέρους τους ανθρώπους, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης λόγω της εξάπλωσης βακτηρίων καθώς και του ίδιου του περιβάλλοντος, περιορίζοντας την ανάπτυξη μούχλας σε τοίχους και οροφές.

Επιπλέον, στα παραδοσιακά συστήματα εξαερισμού, η έλλειψη κατάλληλης συντήρησης αυξάνει επικίνδυνα τον κίνδυνο μόλυνσης: το Bioxigen®, από την άλλη πλευρά, εγγυάται αποτελεσματική πρόληψη, που ελέγχεται συνεχώς, 24 ώρες την ημέρα.

Γιατί Bioxigen®
Οι μονάδες και οι αεραγωγοί (και ιδίως τα πιο κρίσιμα τμήματα: αλλαγές κατεύθυνσης, γωνίες, στοιχεία, δοχεία αποστράγγισης κ.λπ.) είναι επιρρεπή σε συσσώρευση σκόνης, στάσιμη υγρασία, συμπυκνώματα και βλεννογόνο που δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την δημιουργία βιοφίλμ.

Συνέπεια αυτού είναι η εξάπλωση βακτηριακών αποικιών και ο σχηματισμός Legionella, ένας κίνδυνος που δεν πρέπει να υποτιμάται για περιβάλλοντα και κυρίως για την υγεία των ανθρώπων που ζουν σε αυτά. Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από το βακτήριο Legionella παρακολουθούνται στην πραγματικότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας στην Ιταλία, με σκοπό να εστιάσουν την προσοχή κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων διανομής αέρα, κυρίως σε δημόσια και νοσοκομειακά πλαίσια. Το Bioxigen® αποτελεί την ιδανική λύση για όλα αυτά τα προβλήματα, λόγω της προληπτικής και συνεχούς δράσης του.

Τα παραδοσιακά συστήματα καθαρισμού, που χρησιμοποιούν χημικά ή μηχανικό καθαρισμό, εφαρμόζονται όταν τα προβλήματα περιβαλλοντικής υγιεινής είναι ήδη σοβαρά. Το Bioxigen®, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποτρέψει τη μεταφορά παθογόνων μέσω του συστήματος και έτσι να αποφύγει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν όταν επιτυγχάνονται κρίσιμες καταστάσεις.
Η πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξασφαλίζεται από την ειδική φροντίδα που δίνεται στην ανάπτυξη προϊόντων.

Το BIOXIGEN® παραδίδεται ενσωματωμένο στα fan coils ACTIONCLIMA
Το Bioxigen® χρησιμοποιείται στην αρχή σε ευαίσθητα περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία και δομές κοινωνικής πρόνοιας όπου ο κίνδυνος νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι υψηλός.

Η χρήση της τεχνολογίας επεκτάθηκε στη διατροφική βιομηχανία, σε πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον σε μικροβιολογικό επίπεδο. Τώρα οι επαγγελματικές συσκευές υιοθετούνται σε αστικά κτίρια, ξενοδοχεία, καταστήματα και ιδιωτικές κατοικίες ή ενσωματώνονται σε άλλες συσκευές. Κατά τη διάρκεια των ετών, η καινοτομία έφερε τον καθορισμό υλικών υψηλής ποιότητας και εποικοδομητικών χαρακτηριστικών για την αναπαραγωγή της καλύτερης απολύμανσης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Καινοτομία και Ιστορία
Ένα φυσικό φαινόμενο, εκπληκτικό και αποτελεσματικό όπως το φως του ήλιου. Πρόκειται για το Bioxigen® μια διαδικασία διπολικού ιονισμού που παράγει ένα απολυμαντικό αντιβακτηριακό αποτέλεσμα μέσω της ενεργοποίησης των μορίων οξυγόνου, καθαρίζοντας τον αέρα από οσμές, βακτήρια, ιούς και ακάρεα.
Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής βελτίωση της ποιότητας του αέρα, της υγιεινής του και η αύξηση της περιβαλλοντικής άνεσης γίνεται αντιληπτή από όλους τους ανθρώπους που περνούν τις περισσότερες μέρες τους σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα από άτομα με αναπνευστικά προβλήματα (ασθματικοί).

Αποτελέσματα

Η τεχνολογία Bioxigen® μειώνει δραστικά το μικροβιακό φορτίο στον αέρα και στις επιφάνειες, μειώνει τις συγκεντρώσεις λεπτής σκόνης και εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία ιόντων, χάρη στον ειδικό συμπυκνωτή χαλαζία.

Συγκεκριμένα, τα οφέλη είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας ιονισμού κρούσης: ο συμπυκνωτής προκαλεί ελεγχόμενες οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις σε πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), μειώνοντας έτσι την ποσότητα των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Επιπλέον, τα ιόντα οξυγόνου που δημιουργούνται από το ταλαντούμενο ηλεκτρικό πεδίο φτάνουν σε όλα τα σημεία του συστήματος, παράγοντας έτσι ένα μικροβιοκτόνο αποτέλεσμα σε όλες τις περιοχές που έρχονται σε επαφή με το ρεύμα αέρα. Η τεχνολογία Bioxigen® έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα (Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, Πανεπιστήμιο Udine, Ινστιτούτο Maugeri, εργαστήρια ARCHA και Πανεπιστήμιο τη ςΠίζας), με δοκιμές στα αποτελέσματα του συστήματος που διεξάγονται ακόμη και σε πιο κρίσιμες συνθήκες.

ENERBIS ΙΚΕ
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 14, 163 46 Ηλιούπολη
Kαλέστε: 2109736230
Δείτε: www.enerbis.gr
Ακολουθήστε: www.facebook.com/enerbis

ENERBIS CYPRUS Ltd
Διεύθυνση: Λεωφ. Στροβόλου 99, Στρόβολος 2020, Λευκωσία
Kαλέστε: +357 22 31993
Δείτε:  www.enerbis.com.cy