Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία της Καλαμαριάς εξασφαλίζει «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα για οικονομία και σεβασμό στο περιβάλλον!

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία της Καλαμαριάς εξασφαλίζει «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα για οικονομία και σεβασμό στο περιβάλλον!

Σχολεία στην Καλαμαριά εξοικονομούν ενέργεια με φωτοβολταϊκά!

1.596 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 3 σχολεία της Καλαμαριάς προχώρησε ο Δήμος της πόλης, με τα έργα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Δαρδαμανέλη και την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, να επισκέπτονται το 1ο Δημοτικό Σχολείο για να δουν τις εγκαταστάσεις, έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που εγκαταστάθηκαν στα σχολεία της πόλης έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, όπως διαβάζουμε στο voria.gr και εντάσσονται στα πλαίσια του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού σχολείου στο Α και Β κτίριο, 23ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου» προϋπολογισμού 1.150.000,00¤, τα οποία είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ  και πιο συγκεκριμένα από το Ε.Π ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020, ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

«Πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα για οικονομία & σεβασμό στο περιβάλλον!

Η ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων που εγκαταστάθηκαν στα σχολεία της Καλαμαριάς είναι 22KWp (3ο Γυμνάσιο – 10ο Γυμνάσιο ), 17KWp (1o Δημοτικό -Νέο κτήριο), 11KWp (1o Δημοτικό -Παλιό κτήριο) και 31KWp (23ο Δημοτικό - 7ο Γυμνάσιο). Παράγουν ήδη «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα και πέρα από τη μείωση των δαπανών λειτουργίας των σχολείων, συμβάλουν δραστικά στη μείωση διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον.

Μεγάλη ευκαιρία η χρηματοδότηση για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών!

Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιεί κάποιος τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν λέγοντας χαρακτηριστικά ό,τι «ο Δήμος Καλαμαριάς πάντοτε εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις τόσο της κεντρικής πολιτείας, όσο και της Περιφέρειας, φροντίζοντας  να πραγματοποιεί έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα εξοικονομήσει ενέργεια για τη λειτουργία των σχολείων της πόλης και την ίδια στιγμή προστατεύει και το περιβάλλον. Εσύ πιστεύεις ό,τι τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να υπάρξουν και σε άλλα σχολεία της χώρας;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »