Η στεγανοποίηση δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη θερμομόνωση. Δες 1 VIDEO με τρόπο μόνωσης της ταράτσας.

Η στεγανοποίηση δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη θερμομόνωση. Δες 1 VIDEO με τρόπο μόνωσης της ταράτσας.

VIDEO: Πώς μπορώ να μονώσω την ταράτσα;

4.585 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η στεγανοποίηση ή υγρομόνωση της ταράτσας είναι μία απαραίτητη εργασία όταν παρατηρείται εισροή υδάτων και άλλων υγρών μέσα στο σπίτι. Δεν χρειάζεται πανικός. Δες πώς θα λύσεις το πρόβλημα.

Όταν μιλάμε για στεγανοποίηση (για παράδειγμα της ταράτσας), τότε εννοούμε τη διαδικασία (εργασίες) που απαιτείται, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα, το οποίο φράζει όλες τις περιοχές που επιτρέπουν στο νερό και σε άλλα στοιχεία να εισέρχονται μέσα στο σπίτι.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Για να μπορείς να ξεχωρίζεις ακόμα πιο εύκολα τη θερμομόνωση από την υγρομόνωση, γιατί δεν είσαι μάστορας, αλλά δεν θέλεις κιόλας να σου λένε άλλα αντί άλλων, να θυμάσαι ό,τι θερμομόνωση χωρίς αυτό το υλικό που λέγεται φελιζόλ δεν γίνεται!

Στεγανοποίηση, η λύση για τη μόνωση της ταράτσας!
  • Μπαίνουν νερά στο σπίτι χωρίς σταγόνα βροχής; Ώρα για μόνωση
  • Πώς θα καταλάβεις αν χρειάζεσαι θερμομόνωση ή στεγανοποίηση
  • 3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου
  • Δες video, δώσε λύση στο πρόβλημα
Η στεγανοποίηση πολλές φορές συγχέεται με τη θερμομόνωση, το οποίο όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Για τα οφέλη της θερμομόνωσης έχουμε γράψει αρκετές φορές. Αν θέλεις, για παράδειγμα, να έχεις μία σταθερή θερμοκρασία (ζέστη το χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι), τότε καταφεύγεις στη θερμομόνωση (διάβασε περισσότερα εδώ).

Πώς θα καταλάβω αν χρειάζομαι θερμομόνωση ή στεγανοποίηση (υγρομόνωση);

Τα πράγματα είναι απλά, ακόμα και αν δεν είσαι ειδικός. Αν μέσα στο χώρο σου μπαίνουν νερά από οπουδήποτε, τότε χρειάζεσαι στεγανοποίηση (υγρομόνωση). Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε γράψει αναλυτικά τις διαφορές ανάμεσα σε θερμομόνωση και υγρομόνωση (διάβασε περισσότερα εδώ). Εννοείται πως καλό θα ήταν να έλθεις σε επικοινωνία με μία εταιρεία, με εξειδίκευση στη μόνωση, η οποία θα σου εξηγήσει με απλά λόγια το τι ακριβώς χρειάζεσαι, όταν επισκεφτεί το χώρο σου ένας τεχνικός για αυτοψία.

3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου!
  • Αν στο ταβάνι έχει σημάδια από την υγρασία και είναι μαύρα (μαυρίλες), το πρόβλημα συνήθως είναι η έλλειψη θερμομόνωσης. Όταν είναι κίτρινα, τότε πιθανότατα είναι ζήτημα υγρομόνωσης.
  • Αν υπάρχει υγρασία στο ταβάνι ακόμα και όταν για κάποιες μέρες δεν βρέχει, είναι σχεδόν σίγουρο πως το πρόβλημα δεν λύνεται με μια απλή στεγανοποίηση ταράτσας, αλλά θα χρειαστεί και θερμομόνωση.
  • Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος, απλά ανέβα στη ταράτσα και με ένα λάστιχο βρέξε καλά μια περιοχή. Αν μέσα σε λίγες ώρες δεις «να τρέχουν» νερά εσωτερικά, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι στεγανοποίηση.
Δες σε ένα εντυπωσιακό video πως γίνεται η στεγανοποίηση της ταράτσας!