Δες γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού, ειδικά κατά την περίοδο εναλλαγής λειτουργίας από ψύξη σε θέρμανση (και το αντίστροφο).

Δες γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού, ειδικά κατά την περίοδο εναλλαγής λειτουργίας από ψύξη σε θέρμανση (και το αντίστροφο).

Ώρα για καθαρισμό φίλτρων του κλιματιστικού

3.155 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τι θα χρειαστείς; Ψεκαστήρα με νερό & λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων, 1 μικρό πινέλο & 1 πανάκι. Πλένουμε τα φίλτρα, ψεκάζουμε το στοιχείο του A/C με σαπουνόνερο. Ξεπλένουμε με καθαρό νερό, σκουπίζουμε, βάζουμε φίλτρα, κλείνουμε το καπάκι.

Ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού είναι απαραίτητος τώρα που θα αλλάξουμε τη λειτουργία του από ψύξη σε θέρμανση, αν θέλουμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα χωρίς βακτήρια, μα και για να λειτουργεί σωστά και αποδοτικά το A/C. Βέβαια η πλήρης συντήρηση είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται από τον τεχνικό μας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τα φίλτρα του κλιματιστικού μπορούμε να τα καθαρίσουμε και μόνοι μας!
  • Ψεκαστήρας με νερό & λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων
  • 1 μικρό πινέλο & 1 πανάκι
  • Πλένουμε τα φίλτρα, ψεκάζουμε το στοιχείο του A/C με σαπουνόνερο
  • Ξεπλένουμε με καθαρό νερό, σκουπίζουμε, βάζουμε φίλτρα, κλείνουμε καπάκι
Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού!

Με την αλλαγή της λειτουργίας των κλιματιστικών από ψύξη σε θέρμανση (και το αντίστροφο), είναι η κατάλληλη περίοδος για τον καθαρισμό των φίλτρων τους. Η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τον τύπο του φίλτρου.

Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται από τα φίλτρα δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμοί, αλλά μειώνεται και η κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς ένα «μπουκωμένο» φίλτρο απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Ο καθαρισμός των συμβατικών φίλτρων, εκτός από πλύσιμο με άφθονο νερό, μπορεί να γίνει και με ειδικά οικολογικά χημικά που σκοπό έχουν την απενεργοποίηση βακτηρίων και ιών, αλλά και την απομάκρυνση της σκόνης και του καπνού. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι μικρό και περιορίζεται στο κόστος του ειδικού χημικού καθαρισμού των φίλτρων, αλλά για αυτό θα πρέπει να εμπιστευτούμε τον επαγγελματία που θα εντάξει αυτή τη διαδικασία στο προγραμματισμένο μηχανολογικό service του κλιματιστικού μας.

Μη ξεχνάς ότι τη συντήρηση πρέπει να κάνει ειδικός-επαγγελματίας!

Με την έγκαιρη και σωστή συντήρηση του κλιματιστικού εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα από μελλοντικές βλάβες και επισκευές, έχεις σταθερή απόδοση χειμώνα-καλοκαίρι, καλύτερη ποιότητα αέρα, χωρίς βακτήρια μα και αθόρυβη λειτουργία.

Η συντήρηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από έναν επαγγελματία γιατί περιλαμβάνει πάρα πολλά πράγματα –ανάμεσά τους και ο καθαρισμός- και χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό που όπως είναι εύλογο δεν συμφέρει να τον αγοράσει ένας ιδιώτης, μα και δεν έχει την τεχνογνωσία για να συντηρήσει μόνος του το A/C.

Δες video για να πάρεις μία ιδέα!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »