Απαραίτητος ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού, αλλά μην περιοριστείς μόνο εκεί. Κάνε όλο το service για να δεις διαφορά σε οικονομία και απόδοση.

Απαραίτητος ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού, αλλά μην περιοριστείς μόνο εκεί. Κάνε όλο το service για να δεις διαφορά σε οικονομία και απόδοση.

Κλιματιστικό, δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός των φίλτρων για οικονομία!

 • Απαραίτητος ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού, αλλά μην περιοριστείς μόνο εκεί. Κάνε όλο το service για να δεις διαφορά σε οικονομία και απόδοση.
 • Κλιματιστικό, δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός των φίλτρων για οικονομία!

Κλιματιστικό, δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός των φίλτρων για οικονομία!

2.946 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σταθερή απόδοση & λειτουργία όλο το χρόνο χωρίς βλάβες; Εξοικονόμηση χρημάτων στο ρεύμα χειμώνα-καλοκαίρι; Καλύτερη ποιότητα αέρα, χωρίς βακτήρια; Αθόρυβη λειτουργία που εγγυάται ο κατασκευαστής; Κάνε όλο το service για να δεις διαφορά.

Η σωστή και οικονομική λειτουργία του κλιματισμού, ειδικότερα κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, έχει τα μυστικά της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού που έχεις στο σπίτι ή στην επιχείρησή σου.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Ο καιρός μας κάνει τη χάρη να είναι ακόμα ζεστός στα τέλη Οκτωβρίου. Ώρα να κάνεις τα σωστά βήματα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, μα και οικονομία τώρα που θα ανάψεις το κλιματιστικό σου για θέρμανση.

Δες τι κερδίζεις από 1 πλήρες πακέτο συντήρησης του κλιματιστικού!
 • Σταθερή απόδοση & λειτουργία όλο το χρόνο χωρίς βλάβες (γλιτώνεις λεφτά από μελλοντικές επισκευές)
 • Εξοικονόμηση χρημάτων στο ρεύμα χειμώνα-καλοκαίρι
 • Καλύτερη ποιότητα αέρα, χωρίς βακτήρια
 • Αθόρυβη λειτουργία που εγγυάται ο κατασκευαστής
Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι η ενδεδειγμένη συχνότητα συντήρησης ορίζεται από τον κατασκευαστή του κλιματιστικού σου συστήματος. Κάθε εταιρεία μπορεί να ορίσει μία ή περισσότερες συντηρήσεις κάθε χρόνο, με βάση τις ανάγκες και τις εσωτερικές της διαδικασίες. Κύριος γνώμονας η τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και το πόσο εκτεθειμένη είναι σε ρύπους. Συνεπώς, η συχνότητα συντήρησης μπορεί να γίνεται κάθε εξάμηνο, δηλαδή με την εναλλαγή από ψύξη σε θέρμανση και το αντίστροφο. Μπορεί επίσης να πραγματοποιείται κάθε μήνα, τρίμηνο ή τετράμηνο.

Όλα όσα περιλαμβάνει 1 πλήρες πακέτο συντήρησης κλιματιστικού!

Η συντήρηση του κλιματιστικού συστήματος περιλαμβάνει αρκετά πράγματα, τα οποία μας επιτρέπουν να το διατηρούμε σε άριστη κατάσταση και λειτουργία για σωστή ποιότητα και απόδοση, αλλά και για προστασία από τη φθορά. Πάμε να τα δούμε μαζί.
 1. Καθαρισμός ή αλλαγή φίλτρων – σακόφιλτρων 
 1. Χημικός καθαρισμός συμπυκνωτών και εξατμιστών των μονάδων 
 1. Καθαρισμός αποχετεύσεων μονάδων
 1. Λίπανση κινητών τμημάτων μονάδων, όπως μοτέρ κίνησης με ιμάντα, dumper κ.α.
 1. Έλεγχος ποσότητας ψυκτικού μέσου και μέτρηση πιέσεων
 1. Έλεγχος για τυχόν διαρροές, τόσο στο ψυκτικό μέσο, όσο και σε δίκτυα κλιματισμού με νερό 
 1. Έλεγχος στα χειριστήρια επιμέρους μονάδων ή κεντρικού κλιματισμού
 1. Έλεγχος ηλεκτρολογικού κυκλώματος και αμπερομετρήσεις συμπιεστών και ανεμιστήρων εξωτερικών μονάδων
 1. Περιμετρικός καθαρισμός από φερτά υλικά στη περιοχή των εξωτερικών μονάδων
 Τι όφελος έχω από τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού;

Τα οφέλη από τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του σπιτιού ή της επιχείρησής σου είναι πολλαπλά:
 1. Σταθερή απόδοση και λειτουργία χωρίς καμία βλάβη
 2. Εξοικονομείς ενέργεια. Οι μονάδες που έχουν καθαρά φίλτρα, πρόφιλτρα, σακόφιλτρα, εξατμιστές, συμπυκνωτές και συντηρημένα όλα τα μηχανολογικά τμήματά τους, όπως οι συμπιεστές, λειτουργούν αποδοτικότερα χωρίς άσκοπη κατανάλωση ρεύματος
 3. Εξοικονομείς χρήματα από μελλοντικές βλάβες και επισκευές. Δεν είναι καθόλου αμελητέο
 4. Καλύτερη ποιότητα του αέρα προσαγωγής, καθώς καθαρίζονται οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες και συγκεκριμένα τα φίλτρα και τα στοιχεία των μονάδων όπου συγκεντρώνονται μικρόβια, βακτήρια και παθογόνοι μικροοργανισμοί εξασφαλίζοντας έναν ασφαλή χώρο ξεκούρασης στο σπίτι ή εργασίας στον επαγγελματικό σου χώρο
 5. Απολαμβάνεις την αθόρυβη λειτουργία, στα decibel (db) που έχει καταγράψει και εγγυάται ο κατασκευαστής
Αρκετές φορές έχουμε ακούσει παράπονα από φίλους και γνωστούς για μη σωστή απόδοση και λειτουργία του κλιματιστικού συστήματος, για θόρυβο, αλλά και για μεγάλη κατανάλωση. Τώρα ξέρεις σε τι οφείλονται όλα αυτά. Η σωστή συντήρηση είναι το μυστικό και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα τώρα και στο μέλλον.