Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών του ΕΛΙΠΥΚΑ, με την Knauf Insulation να έχει ξεχωριστή παρουσία.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών του ΕΛΙΠΥΚΑ, με την Knauf Insulation να έχει ξεχωριστή παρουσία.

Παρουσία της Knauf Insulation στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πυροπροστασία Κατασκευών

1.247 επισκέψεις στο άρθρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πυροπροστασία Κατασκευών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στις 20 & 21 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πυροπροστασία των Κατασκευών του ΕΛΙΠΥΚΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών), του οποίου η Knauf Insulation αποτέλεσε περήφανο χορηγό.

Kοινοποίησέ το »

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ένα αμάλγαμα μηχανικών, επιστημόνων, εκπροσώπων πανεπιστημίων και παραγωγικών επιχειρήσεων, δημοσίων λειτουργών και λοιπών επαγγελματιών, με κοινό τόπο ενδιαφέροντος και συζήτησης, μια πληθώρα από σημαντικά θέματα σχετικά με την πυροπροστασία των κατασκευών και την προστασία της ζωής και περιουσίας από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Από τα σημαντικά σημεία του διημέρου, ξεχώρισαν η ενημέρωση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο θέμα της πυροπροστασίας και των νέων προτύπων δοκιμών, η επίκαιρη συζήτηση για την επικείμενη εθνική νομοθεσία πυροπροστασίας κατασκευών σε ζώνες μίξης δασών-οικισμών, με συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, ενώ παρουσιάστηκαν πολλές τεχνικές λύσεις από εξειδικευμένους εκπροσώπους εταιριών του κλάδου.

Η Δρ. Amaya Osacar, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Fire Safety Manager της Knauf Insulation δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Υπάρχουν πολλές σύγχρονες τεχνικές λύσεις, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο υλικών, οι οποίες καθιστούν δυνατή τη σημαντική ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κατασκευών για τα καλύτερα κτίρια του μέλλοντος…»

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Επιστήμης των Κτιρίων της Knauf Insulation, Domen Ivanšek, με παρουσίασή του στο συνέδριο, επισήμανε στο κοινό τη σημασία των ζωνών πυροφραγής στα συστήματα προσόψεων επαφής (ETICS) και έδωσε παραδείγματα εφαρμογής στη νομοθεσία αρκετών κρατών.


Ο Επικεφαλής Επιστήμης των Κτιρίων της Knauf Insulation, Domen Ivanšek

Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ και Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: «…Η επιτυχία του συνεδρίου κατέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και σημαντικότατου αριθμού μηχανικών, ακαδημαϊκών και άλλων επαγγελματιών για το κρίσιμο ζήτημα της πυροπροστασίας…».

Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ και Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Διαβάστε περισσότερα για το γεγονός 👇
Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών 2022 - ΕΛΙΠΥΚΑ (elipyka.org)

Η Knauf Insulation είναι μέρος του Ομίλου Knauf, με αποστολή να παρέχει στην αγορά πρωτοποριακές λύσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυροπροστασίας. Τα προϊόντα της, οι Πετροβάμβακες και Φυσικοί Ορυκτοβάμβακες με ECOSE® Technology και το ξυλόμαλλο Heraklith®, παράγονται πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τα κορυφαία διαπιστευτήρια αειφορίας, διαφάνειας και υγιεινής, με όραμα τη δημιουργία καλύτερων κτιρίων, φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία εξασφαλίζουν άνεση, υγεία και ασφάλεια στους χρήστες τους, εμάς και τους συνανθρώπους μας.
 

Kοινοποίησέ το »