Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους έχουν νέες προθεσμίες μπροστά τους, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του σπιτιού τους έχουν νέες προθεσμίες μπροστά τους, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράταση προθεσμίας για το «Εξοικονομώ ΙΙ»!

2.150 επισκέψεις στο άρθρο

Παρατείνεται κατά 4 μήνες η προθεσμία υλοποίησης εργασιών για τον Β Κύκλο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον II», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η παράταση, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του.

Κοινοποίησέ το »

 
Η νέα προθεσμία!
 
Η απόφαση προβλέπει ότι για τις αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο υπαγωγής, η προθεσμία αποδοχής της απόφασης υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου αυτή απαιτείται) με ημερομηνία λήξης στις 26/12/2021, παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 25/4/2022.
 
Αντίστοιχα, η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που εξέπνεε την τελευταία μέρα του περασμένου έτους (31/12/21) παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 30/4/2022.
 
Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας!
 
Το νέο πρόγραμμα (διάβασε περισσότερα εδώ) στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

Σημαντική διαφορά του Νέου και Ενισχυμένου «Εξοικονομώ» από τα παλαιά προγράμματα!

Το Νέο και Ενισχυμένο Εξοικονομώ - Αυτονομώ διαφέρει σημαντικά, σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό. Μεταξύ των σημαντικότερων διαφορών είναι η κατάργηση της χρονικής ιεράρχησης των αιτήσεων και η δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ως σημαντικότερο κριτήριο, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν συνολικά κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση θα ανέλθει σε ποσοστό 62% της συνολικής δαπάνης.
 

Κοινοποίησέ το »