Παραγωγή & χρήση πράσινου υδρογόνου σε εφαρμογές κίνηση

1.646 επισκέψεις στο άρθρο

Fronius SolHub - Η επαναστατική λύση για παραγωγή και χρήση πράσινου υδρογόνου σε εφαρμογές κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας.

Το υδρογόνο αποτελεί ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για τη διασύνδεση των ενεργειακών τομέων, δηλαδή για την ταυτόχρονη και αποδοτική χρήση διαφορετικών μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών κίνησης και θέρμανσης με μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων. Για τον σκοπό αυτό η Fronius εργάζεται ώστε να παρέχει λύσεις παγκοσμίως για την παραγωγή "πράσινου" υδρογόνου, το οποίο παράγεται από το πλεόνασμα ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.
 
Το SolHub είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν της Fronius που παραδίδεται έχοντας όλες τις δυνατότητες λειτουργίας έτοιμες προς χρήση. Κάθε μεμονωμένο σύστημα σχεδιάζεται και κατασκευάζεται tailor-made από την Fronius με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής σε πλήρη συνεργασία με τον πελάτη. Επιπλέον παρέχονται ολοκληρωμένα πακέτα service και τεχνικής υποστήριξης ώστε να μπορεί να διαλέγει ο πελάτης αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην δική του εφαρμογή.
 
Νερό και η ενέργεια που παράγεται από το φ/β σύστημα τροφοδοτούν την είσοδο του Fronius SolHub. Το SolHub πραγματοποίει την ηλεκτρόλυση του παρεχόμενου νερού παράγοντας "πράσινο" υδρογόνο καθώς χρησιμοποιεί την ενέργεια από το φ/β σύστημα για την λειτουργία του. Το παραγόμενο υδρογόνο αποθηκεύεται στο SolHub και είναι διαθέσιμο προς χρήση ανά πάσα στιγμή, μέσω της ειδικής αντλίας καυσίμου, για την απευθείας τροφοδότηση κάθε είδους υδρογονοκίνητου οχήματος. Επιπλέον αυτής της λειτουργίας, το παραγόμενο υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο SolHub, και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του ειδικού Fuel Cell του SolHub.
 
Παρακολουθήστε αναλυτικό video webinar από το κανάλι της Fronius στο Youtube κάνοντας κλικ ΕΔΩ