Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

  • Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς
  • Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς
  • Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς
  • Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

Ολοκληρωμένες και κορυφαίες κατασκευαστικές λύσεις της αγοράς

1.460 επισκέψεις στο άρθρο (16/07/2024)
Σχολιάστε

- Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή λύσεων με την Ενεργειακή Ασπίδα της FIBRAN
- Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps & πετροβάμβακα FIBRANgeo
- Λύσεις για την κεραμοσκεπή & το δώμα με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo & μεμβράνες FIBRANskin
- Συστήματα ξηράς δόμησης με γυψοσανίδες FIBRANgyps & πετροβάμβακα FIBRANgeo

H FIBRAN αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες με υψηλή τεχνογνωσία στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων κτηριακής παθολογίας και είναι o μεγαλύτερος παραγωγός μονωτικών υλικών, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας στη χώρα μας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.
Κάθε έργο είναι αποτέλεσμα επιλογών που αφορούν τα υλικά, την αρχιτεκτονική μελέτη, τα κατασκευαστικά στοιχεία και τις τεχνικές προδιαγραφές.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή λύσεων με την Ενεργειακή Ασπίδα της FIBRAN προστατεύει την κατασκευή διασφαλίζοντας υψηλή απόδοση στον επενδυτή και διευκολύνοντας την εργασία του μελετητή και του κατασκευαστή. H μόνωση βρίσκεται στην καρδιά ενός κτηρίου καθώς προστατεύει τον χρήστη από την κλιματική αλλαγή, τη φωτιά, τον θόρυβο και τη ρύπανση.
 

Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps και πετροβάμβακα FIBRANgeo


Κορυφαία λύση για την εξωτερική θερμομόνωση είναι ο πετροβάμβακας
FIBRANgeo. Δεν είναι τυχαία η δημοφιλία του σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης. Ο πετροβάμβακας, είναι το μοναδικό υλικό που σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για το κέλυφος του κτηρίου αποδίδει πολλαπλά οφέλη:

  1. Θερμομόνωση
  2. Πυροπροστασία
  3. Ηχομόνωση και ηχοπροστασία
  4. Υψηλή θερμική αδράνεια και διαστατική σταθερότητα που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης
  5. Διαπνοή του κτηρίου που σημαίνει καλύτερη ατμόσφαιρα και ποιότητα διαβίωσης στο σπίτι
  6. Χαμηλό Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, ιδανικό για οικολογικές κατοικίες
Από την άλλη πλευρά, η εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης της FIBRAN είναι μια ενδεδειγμένη επιλογή μονωτικού υλικού για θερμομόνωση και βελτίωση της συμπεριφοράς του κτηρίου σε περίπτωση σεισμού καθώς επιφέρει μια αύξηση της φέρουσας ικανότητας της τοιχοποιίας πλήρωσης άνω του 40%. Επίσης η εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps παρέχει σε κάθε εφαρμογή εξαιρετική αντοχή στη συμπίεση και πρακτικά μηδενική απορρόφηση νερού. Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (πχ κόλλες, σοβάδες, υαλοπλέγματα, στεγανοποιητικά, επισκευαστικά, σφραγιστικά κλπ.) που περιλαμβάνονται και ολοκληρώνουν τις λύσεις /συστήματα της FIBRAN παρέχουν:
  1. Αντισεισμική θωράκιση με αύξηση των αντοχών του τοίχου κατά 40%
  2. Πολύ υψηλή μηχανική αντοχή για μέγιστη δυνατή προστασία από χτυπήματα και διατρήσεις
  3. Eξαιρετικά χαμηλή υδατοαπορρόφηση και προστασία από τη συμπύκνωση υδρατμών
  4. Σταθερότερη ενεργειακή απόδοση σε βάθος 25ετίας

Λύσεις για την κεραμοσκεπή και το δώμα με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo και μεμβράνες FIBRANskin


Τα δώματα δεν προσφέρουν μόνο προστασία από τις καιρικές συνθήκες αλλά αποτελούν σημαντικό αισθητικό και λειτουργικό τμήμα των κτηρίων.
Όση ιδιαίτερη γοητεία έχουν οι κεραμοσκεπές σε παραδοσιακά κτήρια τόσο ελκυστικές είναι και οι επίπεδες ανοιχτές επιφάνειες των δωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαλάρωση, ψυχαγωγία ή την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού. Σε αυτές μπορούμε ακόμη, στη μέση των μεγαλουπόλεων, να δημιουργήσουμε έναν αληθινό κήπο και να εκμεταλλευτούμε τον χώρο αναψυχής αλλά ακόμα και για την στάθμευση οχημάτων.
Μάλιστα οι πλάκες FIBRANxps και πετροβάμβακα FIBRANgeo σε συνδυασμό με τις μεμβράνες FIBRANskin προσφέρουν μόνιμη προστασία του κτηρίου από τα νερά της βροχής, την απώλεια θερμότητας και την καλοκαιρινή υπερθέρμανση.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>