Ο Jean-Pascal Tricoire της Schneider Electric διακρίθηκε ως Top CEO για το 2021 από την Glassdoor

1.314 επισκέψεις στο άρθρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Schneider Electric, ο Jean-Pascal Tricoire, αναγνωρίστηκε ως Glassdoor Top CEO για την αδιάκοπη δέσμευσή του για την ανάπτυξη μιας ισχυρής κουλτούρας εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς που οδηγεί στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Η Glassdoor, η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που εξειδικεύεται σε εργασιακά θέματα για τις εταιρείες, παρουσίασε το ετήσιο `Employee Choice Award` αναγνωρίζοντας τους κορυφαίους Διευθύνοντες Συμβούλους σε χώρες σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε περιοχές της Ευρώπης.

Kοινοποίησε το »

 
Ο κ. Tricoire κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Γαλλία και την όγδοη στον Καναδά με βάση τα ανώνυμα και εθελοντικά σχόλια των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέχει, έγκριση της τάξεως 97% από το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, 24 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο για τους Glassdoor CEO. 
 
«Οι Σπουδαίοι `Ανθρωποι κάνουν την Schneider Electric μια Σπουδαία Εταιρεία», δήλωσε η Charise Le, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στη Schneider Electric. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι υπάλληλοι της εταιρείας αναγνωρίζουν ότι εργαζόμαστε συλλογικά για έναν ουσιαστικό σκοπό, έτσι ώστε να επιτρέψουμε την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους, παντού, έτσι ώστε να εμπνέουμε τους ανθρώπους μας να καινοτομούν και να διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ζωή τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».
 
Από τον διορισμό του ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2006, η ηγετική θητεία του κ. Tricoire συνέβαλε στη μετάβαση της Schneider Electricσε έναν παγκόσμιο όμιλο, επεκτείνοντας το πεδίο των δραστηριοτήτων της εταιρείας από πάροχο ηλεκτρικών προϊόντων σε έναν προμηθευτή ψηφιακών συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων. Η δέσμευση του κ. Tricoire για την βιωσιμότητα, που δημιουργήθηκε με σκοπό να «δώσει σε όλους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους μας», οδήγησε  στην αναγνώριση της Schneider Electric από την εταιρεία Corporate Knights ως η πιο βιώσιμη εταιρεία του 2021 παγκοσμίως.
 
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η θητεία του κ. Tricoire στο United Nations Global Compact Board παρατάθηκε για άλλα τρία χρόνια καθώς ολοκλήρωσε το πενταετές του καθήκον ως ένας από τους 10 εταιρικούς πρωταθλητές του ΟΗΕ #HeForSheIMPACT. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει οδηγήσει την εταιρεία στην επίτευξη τριών δεσμεύσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μισθού στο 99,6% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως, πάνω από τον αρχικό στόχο του 95%.
 
Όταν οι εργαζόμενοι υποβάλλουν κριτικές σχετικά με τον εργοδότη τους στην Glass door, τους ζητείται να αξιολογήσουν διάφορους παράγοντες που συνδέονται με την εργασιακή τους εμπειρία. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση γύρω από την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου τους, καθώς και  τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη. Συγκεκριμένα, κατά την αξιολόγηση του CEO στην Glassdoor, οι υπάλληλοι καλούνται να αναφέρουν εάν εγκρίνουν, απορρίπτουν ή δεν έχουν γνώμη για την απόδοση του CEO τους. Σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια εργοδότες που αξιολογήθηκαν στην Glassdoor, η μέση βαθμολογία έγκρισης είναι 73%.

Kοινοποίησε το »