Τα πλεονεκτήματα της χρήσης υγραερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην κίνηση του αυτοκινήτου, είναι πολλά και μπορούν να δώσουν απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης υγραερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην κίνηση του αυτοκινήτου, είναι πολλά και μπορούν να δώσουν απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Με συμφέρει να το γυρίσω σε υγραέριο; Μάθε τα μυστικά!

3.077 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Βασικό χαρακτηριστικό του υγραερίου (LPG) είναι η ευκολία στη μεταφορά, με την αποθήκευσή του σε φιάλες ή δεξαμενές διαφόρων μεγεθών για οικιακή, εμπορική, βιομηχανική χρήση, καθώς και υγραεριοκίνηση.

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων, ευρέως γνωστό ως LPG, είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων με κύρια συστατικά το προπάνιο και το βουτάνιο. Eίτε χύμα σε δεξαμενή, είτε σε φιάλη, είναι μια από τις πλέον σύγχρονες, φιλικές (περιβάλλον) και οικονομικές μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Προσφέρει οικονομία και αυτονομία. Ενδείκνυται για οικιακή, επαγγελματική χρήση, αλλά και για να κινείς το αυτοκίνητό σου. Δεν είναι τυχαίο ό,τι εργοστάσια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία  και νοσοκομεία το χρησιμοποιούν για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα ακόμα και κλιματισμό.

Υγραέριο, η λύση στην κρίση για το σπίτι, την επιχείρηση & το αυτοκίνητό σου!
 • Ασύγκριτη οικονομία & αυτονομία στο σπίτι & την επιχείρηση
 • Ευκολία στη μεταφορά και την αποθήκευση με απόλυτη ασφάλεια
 • Χαμηλό κόστος εγκατάστασης, διατίθεται & στις πιο απομακρυσμένες περιοχές
 • Δοκιμασμένη λύση για το αυτοκίνητο, με πάνω από 40% οικονομία
 
Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του υγραερίου για το σπίτι και την επιχείρηση
 • Το υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!
 • Μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα).
 • Η  μεγάλη του θερμική απόδοση το καθιστά ιδανικό καύσιμο για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.
 • Η έλλειψη πρόσθετων συστατικών στα αέρια καύσιμα το καθιστά πιο καθαρό και με μεγάλο βαθμό απόδοσης.
 • Ευκολία στην εγκατάσταση και χαμηλό κόστος συντήρησης, γιατί δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.
 • Είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα άλλα υγρά και στερεά καύσιμα.
Υγραέριο στο σπίτι: Οικονομία στη θέρμανση, το ζεστό νερό και το μαγείρεμα!

Εξασφαλίζει οικονομία, σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι ιδανικό για συστήματα κεντρικής θέρμανσης, για τη κουζίνα (μαγείρεμα), το τζάκι (υγραερίου), για ζεστό νερό  και για κλιματισμό .

Σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο το υγραέριο αποτελεί ιδανική λύση, καθώς έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις ένα αποδοτικό και καθαρό ενεργειακά καύσιμο!

Υγραέριο στην επιχείρηση: Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μείωση κόστους παραγωγής!

Το υγραέριο αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο κάθε επιχείρησης στο τομέα λειτουργίας της, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία και πολλαπλά οφέλη. Με τη χρήση του μειώνεται το κόστος παραγωγής, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση της τιμής του προϊόντος, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την  επιχείρησή σου!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι υγραέριο το προτιμούν τα ξενοδοχεία για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα, κλιματισμό και θέρμανση πισινών. Τα εστιατόρια και οι εταιρείες catering για ταχύτητα στο μαγείρεμα και άριστη κατανομή της θέρμανσης στις συσκευές μαγειρέματος. Στον αγροτικό τομέα, ο οποίος έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας. Συνήθως αποθηκεύεται σε δεξαμενές για χύμα υγραέριο και διατίθεται ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Χαμηλό κόστος εγκατάστασης!

Το κόστος εγκατάστασης υγραερίου είναι πολύ χαμηλό, σε σχέση πάντα με εγκαταστάσεις άλλων καυσίμων. Για παράδειγμα για μια κατοικία κυμαίνεται από 1.800 έως 2.500 ευρώ και περιλαμβάνει μία δεξαμενή, έναν επίτοιχο λέβητα υγραερίου και ένα δίκτυο μεταφοράς υγραερίου από τη δεξαμενή με όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Επιλογή και της εγκατάστασης, ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις!

Η δεξαμενή υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί είτε υπέργεια (σε καλά αεριζόμενο χώρο),  είτε θαμμένη στο έδαφος, με κατάλληλες προδιαγραφές (η δεξαμενή πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3m από οποιοδήποτε κτίσμα και από τα όρια ιδιοκτησίας του οικοπέδου).

Το υγραέριο μπορεί να προσαρμοστεί και να δώσει αξιόπιστη και λειτουργική λύση στις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού ή επιχείρησης. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μη ικανοποιητικού χώρου για εγκατάσταση δεξαμενής μπορείς, εναλλακτικά, να επιλέξεις εγκατάσταση μιας συστοιχίας φιαλών υγραερίου).

Σόμπες Υγραερίου: Συμφέρουν γιατί καλύπτουν και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις!
Για θέρμανση χώρου με συσκευές υγραερίου, η ποικιλία σομπών μπορεί να καλύψει και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Υπάρχουν σόμπες υγραερίου για κάθε ανάγκη και κάθε χρήση.

Στην αγορά διατίθενται διάφοροι τύποι σομπών, με αυτές που προορίζονται για οικιακή χρήση να είναι κυρίως οι επιδαπέδιες σόμπες, οι οποίες κοστίζουν μεταξύ 60-150 ευρώ και καλύπτουν χώρο ενός δωματίου.

Στον υπολογισμό του κόστους πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου είναι πολύ μεγάλη (σχεδόν διπλάσια μάλιστα από αυτή του πετρελαίου), με αποτέλεσμα να συμφέρει αρκετά περισσότερο η χρήση μιας σόμπας υγραερίου για τη θέρμανση ενός συγκεκριμένου χώρου.

Extra info

Για εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου στο σπίτι να θυμάσαι:
 • Χρειάζεται ελεύθερος χώρος, τουλάχιστον  3 μέτρα,  γύρω από την δεξαμενή. Μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό.
 • Απαιτείται χώρος, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση και στάθμευση του βυτιοφόρου,  σε απόσταση περίπου 25 μέτρων από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.
Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για τοποθέτηση δεξαμενής, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή (θα απαιτείται βέβαια πιο συχνή αντικατάσταση, αν οι ανάγκες σου είναι πολύ μεγάλες).

Υγραέριο για το αυτοκίνητο, οικονομία πάνω από 40%!

Η ενεργειακή κρίση θέλει οικονομικές λύσεις και για το αυτοκίνητο. Το υγραέριο ήταν πάντα μία αξιόπιστη και οικονομική λύση. Τώρα με την κρίση, έρχεται και πάλι στο επίκεντρο.

Η Ελλάδα είναι μία πολύ σημαντική αγορά σε ό,τι έχει να κάνει με την υγραεριοκίνηση και αυτό έχει συμβεί πολύ πριν από την κρίση. Τα συστήματα που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα και οι εγκαταστάτες έχουν άμεση επαφή με τα εργοστάσια που με τη σειρά τους συνεργάζονται με τους κατασκευαστές για σύγκλιση και συμβατότητα των τεχνολογιών. Υπάρχει λοιπόν η απαραίτητη τεχνογνωσία (know how) στην αγορά, κάτι που καθιστά το υγραέριο μία πολύ αξιόπιστη και οικονομική λύση. Ειδικά σε μία περίοδο, κατά την οποία η αγορά νέου αυτοκινήτου με τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης στη βενζίνη, δεν είναι και τόσο εύκολη, η επιλογή μετατροπής σε υγραέριο είναι μία πολύ καλή λύση, με μικρό κόστος και σίγουρο αποτέλεσμα.

Για να το πούμε πιο απλά, με αριθμούς, η τιμή της βενζίνης σήμερα κυμαίνεται περίπου στα 2 ευρώ/λίτρο (κατά μέσο όρο πανελλαδικά). Η τιμή του υγραερίου (LPG) κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο. Με τη μετατροπή σε υγραέριο, η κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 20%, οπότε θα χρειαστούν 1,2 λίτρα υγραερίου. Κάνοντας μία απλή μαθηματική πράξη, 1 ευρώ/λίτρο χ 1,2, το αποτέλεσμα είναι 1,2 ευρώ. Η διαφορά είναι τεράστια και λέει τα πάντα για το αν συμφέρει ή όχι. Αν λοιπόν έχουμε ως χώρα την τεχνογνωσία, το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και τα κατάλληλα συστήματα υγραερίου, πολύ εύκολα μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ό,τι το υγραέριο ήταν και παραμένει μία οικονομική και αξιόπιστη λύση. Είναι μια από τις πλέον σύγχρονες και φιλικές μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Είναι μία επιλογή, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει, τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στο αποτελεσματικό. Είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και απόλυτα ασφαλές!

Αν το επιλέξεις για το σπίτι, την επιχείρησή σου, το αυτοκίνητό σου ή ακόμα καλύτερα για όλα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, από όποια πλευρά και αν το δεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »