Η CNG αεριοκίνηση συμφέρει. Δες τι κερδίζεις αν επιλέξεις το συμπιεσμένο φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης και που μπορείς να βρεις πρατήριο.

Η CNG αεριοκίνηση συμφέρει. Δες τι κερδίζεις αν επιλέξεις το συμπιεσμένο φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης και που μπορείς να βρεις πρατήριο.

Με CNG στο αμάξι κάνεις οικονομία ως 65%!

2.072 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) το οικονομικότερο καύσιμο κίνησης, σε σχέση με όλα τα άλλα. Δεν νοθεύεται, είναι ασφαλές, δίνει μακροζωία σε κινητήρα και καταλύτη. Εύκολη και οικονομική μετατροπή (αν δεν είναι εργοστασιακό). Το δίκτυο πρατηρίων CNG αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα.

Η ενεργειακή κρίση μοιάζει να μην έχει τέλος. Αυτό βέβαια έχει επηρεάσει και την αυτοκίνηση, καθώς οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν βρίσκονται στα ύψη, με το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο. Θα σταματήσουμε να κινούμαστε με αυτοκίνητο ή θα βρούμε λύση; Υπάρχει λύση;

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να σταματήσει να κινείται, όπως και η οικονομία και οι καταναλωτές ψάχνουν οικονομικούς τρόπους κίνησης. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) συμφέρει και δίνει τη λύση!

Το CNG συμφέρει, αλλά θέλει ταχύτερη ανάπτυξη δικτύου σε όλη τη χώρα!
  • CNG, το οικονομικότερο καύσιμο κίνησης, σε σχέση με όλα τα άλλα
  • Δεν νοθεύεται (σημαντικό), ασφαλές, δίνει μακροζωία σε κινητήρα & καταλύτη
  • Εύκολη & οικονομική μετατροπή (αν δεν είναι εργοστασιακό)
  • Το δίκτυο πρατηρίων CNG αναπτύσσεται, αλλά θέλει ακόμα δουλειά
Πολλοί έχουμε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία έχουμε μετατρέψει σε υγραεριοκίνητα, εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι βγάζουν πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης, ξέρουν καλύτερα από όλους το αν συμφέρει ή όχι το φυσικό αέριο κίνησης. 
Αρκετοί οδηγοί σκέφτονται και τους δύο τρόπους κίνησης. Ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παράγουν εργοστασιακά μοντέλα με δυνατότητα καύσης και φυσικού αερίου (CNG). Σε περισσότερες από 80 χώρες, το φυσικό αέριο θεωρείται το πρώτο σε χρήση καύσιμο κίνησης, ενώ στις υπόλοιπες αρχίζει να ανεβαίνει τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Είναι συμβατό με το αμάξι μου;

Το CNG είναι απόλυτα συμβατό με τα οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για αέριο μείγμα που περιέχει υδρογονάνθρακες (αιθάνιο και προπάνιο), καθώς κι άλλα αέρια π.χ. άζωτο, ήλιο, διοξείδιο του άνθρακα, ενώσεις του θείου και υδρατμούς. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) αποθηκεύεται επί του οχήματος σε δεξαμενές υψηλής πίεσης.

Είναι ασφαλές;

Η τεχνολογία του φυσικού αερίου (CNG) είναι από τις πιο εξελιγμένες και είναι ασφαλής, καθώς το CNG διαχέεται αμέσως στην ατμόσφαιρα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάφλεξης. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα κι έτσι «διασκορπίζεται» προς τα πάνω, χωρίς να δημιουργεί συγκεντρώσεις, ενώ δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειαΔεν είναι τοξικό και προέρχεται από τη φύση για αυτό και σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή ή τυχαία απελευθέρωσή του, δεν μολύνει το έδαφος ή το νερό. Ακόμα, η δεξαμενή αερίου είναι ειδικής σχεδίασης για πιο ανθεκτική συμπεριφορά στη ρήξη σε περίπτωση σύγκρουσης και με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας.

Οικονομία παντού (όχι μόνο στην τιμή)!

Αποτελεί το πιο φθηνό καύσιμο , σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης και δεν νοθεύεται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους (οικονομία ως 65%). Επιπλέον, με το φυσικό αέριο στη κίνηση επιτυγχάνεται η μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη (περισσότερα χιλιόμετρα για τα λάδια και τα μπουζί λόγω της τέλειας καύσης).

Θέλει μεγαλύτερη ανάπτυξη πρατηρίων CNG σε όλη την Ελλάδα!

Μία πολύ σημαντική παρατήρηση που κάνουν οι οδηγοί που ξέρουν ό,τι το CNG συμφέρει, είναι αυτή σχετικά με τον μικρό αριθμό πρατηρίων. Το πού θα βρουν δηλαδή πρατήριο. Η ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων CNG στην Ελλάδα είναι διαρκής, εξελίσσεται, αλλά θέλει ακόμα δουλειά. Και στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια όπου το δίκτυο είναι ακόμα μικρότερο ή και ανύπαρκτο.

Δες που μπορείς να βρεις πρατήρια CNG αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα εδώ

Δες 1 video

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »