Μάθε τα πάντα για το κλιματιστικό σου (τοποθέτηση, λειτουργία, συντήρηση), για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο maximum.

Μάθε τα πάντα για το κλιματιστικό σου (τοποθέτηση, λειτουργία, συντήρηση), για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο maximum.

Max απόδοση και οικονομία στο κλιματιστικό; Γίνεται

1.560 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Οπωσδήποτε inverter νέας γενιάς, για χαμηλή κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία. Αυτόματο κέρδος 5%, αν τοποθετήσεις σωστά την εξωτερική μονάδα. Αν το αναβοσβήνεις όλη την ώρα, «καις» 50% περισσότερο. Δες tips για να αποφεύγεις λάθη που κοστίζουν ενέργεια και χρήματα.

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις και για το κλιματιστικόΓίνεται να ανάψω το κλιματιστικό μου χωρίς να μου κοστίσει μία περιουσία; Αυτή είναι μία ερώτηση που ακούμε συχνά. Γίνεται, είναι η απάντηση. Μάθε, πριν αγοράσεις, αλλά και μετά, τα μυστικά και τα «ψιλά γράμματα», ώστε το κλιματιστικό σου να σε δροσίζει το καλοκαίρι και να σε ζεσταίνει το χειμώνα αποτελεσματικά, μα κυρίως οικονομικά.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Tips & «μυστικά» του A/C πριν & μετά την αγορά!
  • Οπωσδήποτε inverter νέας γενιάς (χαμηλή κατανάλωση, αθόρυβη λειτουργία)
  • Αυτόματο κέρδος 5%, αν τοποθετήσεις σωστά την εξωτερική μονάδα
  • Αν το αναβοσβήνεις όλη την ώρα, «καις» 50% περισσότερο
  • Tips για να αποφεύγεις λάθη που κοστίζουν ενέργεια & χρήματα
Το Top-10 των tips οικονομίας για το κλιματιστικό σου
  1. Στα κλιματιστικά, η τεχνολογία inverter με ετικέτα ενεργειακής κλάσης Α, προσφέρει τη καλύτερη απόδοση με τη μεγαλύτερη οικονομία.
  2. Ένα μεγάλο κλιματιστικό που ανάβει και σβήνει συχνά, καταλήγει να «καίει» μέχρι και 50% άνω του αναμενομένου.
  3. Η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε ένα σκιερό μέρος, προσφέρει αυτόματα οικονομία περίπου 5%.
  4. Όπου υπάρχει η επιλογή του ανιχνευτή κίνησης, η χρήση του παρέχει οικονομία, καθώς βάζει το κλιματιστικό σε λειτουργία stand by κάθε φορά που το δωμάτιο παραμένει κενό άνω των 20 λεπτών.
  5. Η καθαρότητα των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας βοηθά στη καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
  6. Η τοποθέτηση εμποδίων μπροστά σε μία εσωτερική μονάδα δυσκολεύει την έξοδο του αέρα, μειώνοντας την απόδοση του κλιματιστικού.
  7. Για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των φίλτρων, επιβάλλεται ο καθαρισμός τους ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  8. Τα κλιματιστικά split systems έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως συστήματα αερισμού.
  9. Ηλεκτρικές συσκευές κοντά στους αισθητήρες θερμότητας είναι πιθανόν να μπερδέψουν τον αισθητήρα με τη ζέστη που εκπέμπουν.
  10. Κλειστές πόρτες και παράθυρα στο χώρο του κλιματιστικού, συγκρατούν τον θερμό αέρα και μειώνουν τις σχετικές απώλειες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συντήρηση του κλιματιστικού, ειδικότερα κατά την κρίσιμη περίοδο της εναλλαγής από θέρμανση σε ψύξη και το αντίστροφο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη σωστή και οικονομική λειτουργία του, μα και τη μακροζωία του.

Συμπέρασμα

Το κλιματιστικό έχει και αυτό, όπως όλα τα πράγματα, τα μυστικά του, αν θέλουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή και να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα, με απόδοση και οικονομία στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να προσφέρει η σωστή επιλογή και τοποθέτηση κλιματιστικού στο σπίτι και στην επιχείρηση. Ακολούθησε τις συμβουλές και δεν θα χάσεις.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »