Η διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων στο Δήμο Νέας Προποντίδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ξεκινούν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Διαβάστηκε από 1145 αναγνώστες -

Έπεσαν οι υπογραφές από τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας και την ανάδοχο εταιρεία για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Νέας Καλλικράτειας και του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέων Μουδανιών.

Σχολιάστε

Η διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων στο Δήμο Νέας Προποντίδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις έργου από τον δήμαρχο Νέας Πρποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρρά και τον κ. Χατζηγεωργιάδη Ευάγγελο, νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε».

Kοινοποίησε το »


Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Νέας Καλλικράτειας και του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέων Μουδανιών, με το προϋπολογισμό μελέτης να ανέρχεται στις 650.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τα έργα είναι ενταγμένα στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» - το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)- και προβλέπουν: τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση πλάκας οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη ξύλινη στέγη, θερμομόνωση δώματος και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης - ψύξης.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες είναι κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δεν φέρουν μόνωση τόσο στις κατακόρυφες όσο και στις οριζόντιες επιφάνειές τους (εξωτερικές τοιχοποιίες, στέγη, δάπεδο σε επαφή με το φυσικό έδαφος, δάπεδο πάνω από μη θερμαινόμενους χώρους, τοιχοποιίες προς μη θερμαινόμενους χώρους), όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του voria.gr.

«Η βελτίωση των σχολικών κτηρίων είναι προτεραιότητά μας. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά τα συγκεκριμένα διδακτήρια. Είμαστε χαρούμενοι που τα έργα ξεκινάνε. Σύντομα θα υπογράψουμε, επίσης, τη σύμβαση για το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Σημάντρων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.
 
 

Kοινοποίησε το »

Σχολιάστε