Ξεκινά το επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»! Δες πότε και πως θα κάνεις αίτηση.

Ξεκινά το επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»! Δες πότε και πως θα κάνεις αίτηση.

Ξεκινά το «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»! Θα κάνεις αίτηση;

2.881 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή». Οι πολίτες με μία απλή αίτηση θα λάβουν επιδότηση για να αντικαταστήσουν παλιές και ενεργοβόρες συσκευές με πιο σύγχρονες.

Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» έχει ως στόχο εξοικονόμηση ενέργειας ως και 30%. αφορά στην αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, με νέες συσκευές. Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο εισοδήματος.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Στέλνεις την παλιά συσκευή για ανακύκλωση, εξοικονομείς 30% ενέργειας!
  • Ώρα αλλαγής για ενεργοβόρα κλιματιστικά, ψυγεία, καταψύκτες
  • Επιδότηση ως 50%, οι παλιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν
  • 30% μείωση στην κατανάλωση & στο λογαριασμό ρεύματος
  • Διαδικασία αίτησης με απλά βήματα (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμός παροχής)
Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 220.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα). Τα νοικοκυριά αυτά θα έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι τα πρώτα, τα οποία και θα επιλεγούν για να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους.

Απλή, γρήγορη & εύκολη η διαδικασία αίτησης!

Η υποβολή της αίτησης θα είναι απλή εύκολη και γρήγορη, καθώς θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όσοι ενδιαφέρονται θα χρειαστούν μόνο 3 πράγματα, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του enikokomia.gr, τα οποία είναι το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός της παροχής.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό αριθμό. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων (μέσα Ιουλίου), οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν μέσω υπολογιστή το voucher (κουπόνι), το οποίο και θα προσκομίσουν στο κατάστημα για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγοράς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο έμπορος κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβει τις παλιές, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούριες. Από αυτές οι δύο θα μπορούν να είναι κλιματιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι στο Πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρικές συσκευές, όπως ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »