Huawei: Η ενέργεια αποτελεί θεμέλιο λίθο για την πράσινη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας

1.506 επισκέψεις στο άρθρο

Η Huawei Ελλάδος συμμετείχε στο All Things Energy Forum το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Ιουνίου 2021

Η Huawei Ελλάδος συμμετείχε στο All Things Energy Forum, ένα από τα πιο σημαντικά Β2Β διεθνή ψηφιακά fora της χώρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Ιουνίου 2021. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 140 ομιλητές από περίπου είκοσι χώρες, σύνεδροι, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και θεσμικοί φορείς με στόχο να πραγματοποιήσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο, παρουσιάζοντας όλα τα νέα δεδομένα για την ενεργειακή μετάβαση μέσα στο ασταθές οικονομικό κλίμα που προκάλεσε η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Στο Opening του forum, στις 2 Ιουνίου, ο κ. Jacky Chen, (President Huawei Digital Power Technologies CEE & Nordic Region) αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα τονίζοντας πως η Huaweiεστιάζει στην αυξημένη παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αξιοπιστίας καθώς και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα με την παροχή Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) μηδενικού άνθρακα. Στην ομιλία του ο κ. Jacky Chenμεταξύ άλλων ανέφερε «Δεσμευόμαστε σε διεθνές επίπεδο να επιτύχουμε ενεργειακή ψηφιοποίηση για έναν «έξυπνο» και βιώσιμο κόσμο, παρέχοντας «έξυπνες» λύσεις Digital Power, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων λύσεις φωτοβολταϊκών Smart PV, υποδομές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) και Data Center». Επιπλέον, ο κ. Jacky Chen τόνισε «Η κοινωνία μας εξελίσσεται σε «έξυπνη». Η υποδομή Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) θα γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος του έξυπνου κόσμου. Ωστόσο, με τη βιομηχανία 4.0 και την περαιτέρω ψηφιοποίηση, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των bigdata, του αυτοματισμού και της τεράστιας κατανάλωσης ενέργειας.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Jacky Chen υπογράμμισε «Η ενέργεια αποτελεί κρίσιμο θεμέλιο για την οικοδόμηση της μελλοντικής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι η πράσινη ενέργεια θα υιοθετηθεί από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και χιλιάδων νοικοκυριών στο άμεσο μέλλον. Ο αντίκτυπος της ουδετερότητας του άνθρακα είναι τόσο διαδεδομένος που θα επιφέρει την επανάσταση στον τρόπο ζωής μας. Τομείς όπως η γεωργία, οι επικοινωνίες, οι μεταφορές, η ιατρική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το εμπόριο είναι ήδη έτοιμοι να υποδεχθούν την πράσινη ενέργεια».

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Parallel Session της διοργάνωσης ο κ. Hariram  Subramanian (CTO Huawei Fusion Solar Smart PV Solution, Europe) παρουσίασε τις νέες λύσεις αποθήκευσης της Huawei για μεγάλης κλίμακας Φ/Β εγκαταστάσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Καθώς η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών θα αυξάνεται, δεν θα μας αφορά πια μόνο η προσαρμογή στο δίκτυο (Grid Adaptation)αλλά πλέον η ασφάλεια και ενδυνάμωση του (Grid Strengthening), οδηγώντας σε τα Φ/Β συστήματα και την αποθήκευση ενέργειας σε νέα δεδομένα».