Τσουχτερές οι τιμές που ανακοίνωσαν –μέχρι στιγμής- οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το Σεπτέμβριο. Ακόμα πιο ακριβό το ρεύμα για τους καταναλωτές.

Τσουχτερές οι τιμές που ανακοίνωσαν –μέχρι στιγμής- οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το Σεπτέμβριο. Ακόμα πιο ακριβό το ρεύμα για τους καταναλωτές.

Ηλεκτροσόκ! Δες τις τιμές κιλοβατώρας (ανά πάροχο) για το Σεπτέμβριο

2.814 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές της Kwh που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το Σεπτέμβριο, με τους καταναλωτές να περιμένουν με αγωνία την κρατική επιδότηση που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της Kwh είναι αρκετά πιο αυξημένη, συγκριτικά με αυτή που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο. Η μέση τιμή της Kwh για το μήνα που διανύουμε κυμάνθηκε στα 50 λεπτά του ευρώ (κατά μέσο όρο), ενώ για τον ερχόμενο μήνα θα διαμορφωθεί στα 0,70 - 0,80 λεπτά του ευρώ, με τους καταναλωτές να αναμένουν το ύψος της κρατικής επιδότησης, ώστε η τελική τιμή να διαμορφωθεί τουλάχιστον στα επίπεδα του Αυγούστου.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ειδικότερα, οι τιμές που ανακοίνωσαν –μέχρι στιγμής- οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το Σεπτέμβριο είναι οι παρακάτω:
  • ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
  • Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
  • Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
  • Zenith: 0,687 - 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χονδρική τιμή της Kwh χθες διαμορφώθηκε, όπως σε διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του ethnos.gr, στα (377,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα) παρά τη μειωμένη ζήτηση και την αυξημένη (20,9%) συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι τιμές θα αλλάζουν κάθε μήνα (με προειδοποίηση ενός μηνός) από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές δηλαδή θα ξέρουν τι θα πληρώσουν τον επόμενο μήνα, ενώ για το επόμενο 12μηνο θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν πάροχο, ακόμα και κάθε μήνα (αν το επιθυμούν) ανάλογα με το ποιος πάροχος προσφέρει την καλύτερη τιμή.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »