Η συμμετοχή της Aluplast στην PASSIEXPO 2019

2.192 επισκέψεις στο άρθρο

Η Aluplast, όπως σε κάθε προηγούμενη PASSIEXPO, έλαβε και φέτος μέρος ως μέγας χορηγός στην κορυφαία έκθεση παθητικής δόμησης στην Ελλάδα, την «PASSIEXPO 2019 NORTH EDITION» που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2019 στο Τ.Ε.Ε. - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο καθώς εκατοντάδες κόσμου πέρασαν τις πύλες του Τ.Ε.Ε για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις του κλάδου και να εκμεταλλευτούν την συσσωρευμένη εμπειρία από τις παρουσιάσεις των Παθητικών Σπιτιών από τους αρχιτέκτονες – πολιτικούς μηχανικούς. Χαρακτηριστικό ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό του ακροατηρίου ήταν φοιτητές, γεγονός που δίνει ελπίδα για την γραμμή που θα ακολουθηθεί στο μέλλον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της εξοικονόμησης ενέργειας στην χρήση της κατοικίας.

Σε μία τέτοια έκθεση ήταν πολύ φυσιολογικό να λάμψει η τεχνολογία energeto που με επιτομή το ENERGETO 8000 - foam inside, σειρά η οποία χρησιμοποιήθηκε σχεδόν σε όλα τα Παθητικά Κτίρια που παρουσιάστηκαν, μονοπώλησε το ενδιαφέρον με το Uw έως 0,61W/m2K.
Αντίστοιχης αντιμετώπισης έχαιρε και το LIFT and SLIDE 85mm της Aluplast στην Premium έκδοση, η οποία είναι επίσης πιστοποιημένη σειρά από το PASSIVE HOUSE για χρησιμοποίηση σε τέτοια είδους projects, Barrier Free σύμφωνα με το DIN 18040 και με μέγιστες διαστάσεις 6,50m x 2,80m.
Επίσης το SMART SLIDE, μία νεότευκτη και άκρως καινοτόμα σειρά, συνδυάζοντας τόσο τις ασυναγώνιστες ιδιότητες και την σφράγιση του συνθετικού ανοιγόμενου κουφώματος όσο και την κίνηση και την ευκολία του συρόμενου κουφώματος, ήταν αναμενόμενο να τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι των εκθεμάτων, η τεχνολογία WOODEC με την αληθινή όψη, αίσθηση και ζεστασιά του ξύλου κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση για το αν τα δείγματα ήταν ξύλινα ή συνθετικά. Συνδυαζόμενη μάλιστα και με την τεχνολογία ALUSKIN (εξωτερικά καπάκια επένδυσης αλουμινίου) έχουμε ένα εκπληκτικό κούφωμα ξύλο-αλουμίνιο με τις ασυναγώνιστες ιδιότητες του PVC και με την δυνατότητα του κρυφού φύλλου στην σειρά ENERGETO 5000 VIEW. Μοναδική αισθητική και πολλά πεδία εφαρμογής, ένα πολύ ισχυρό όπλο για την φαρέτρα των αρχιτεκτόνων και των διακοσμητών.

Εν κατακλείδι, μία άκρως επιτυχημένη παρουσία της Aluplast σε ακόμη μία άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη PASSIEXPO, τον μεγαλύτερο θεσμό της Παθητικής Δόμησης στην Ελλάδα