Η εξωτερική θερμομόνωση είναι επένδυση για μία ζωή και μπορείς να τη χρηματοδοτήσεις και από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021!

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι επένδυση για μία ζωή και μπορείς να τη χρηματοδοτήσεις και από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021!

Η εξωτερική θερμομόνωση ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

2.210 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με την εξωτερική θερμομόνωση επενδύεις στο σπίτι σου, το θωρακίζεις ενεργειακά και εξοικονομείς πολλά χρήματα από απώλεια θέρμανσης και ψύξης.

Με απλά λόγια, προσθέτεις αξία στο σπίτι σου! Αυτή την εποχή μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσεις την επένδυσή σου και από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021! (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Θωρακίζεις & προσθέτεις αξία στο σπίτι σου!
- Μειώνεις το κόστος θέρμανσης - ψύξης ως και 50%
- Έχεις ισχυρή προστασία απ όλες τις καιρικές συνθήκες
- Μηδενίζεις έξοδα συντήρησης, με γρήγορη απόσβεση
- Έχεις ισχυρή πυροπροστασία, ηχομόνωση & αντοχή στο χρόνο

Αρχικά, πρέπει να πούμε πως ένα κτίριο καταναλώνει 20-30% της συνολικής δαπανώμενης ενέργειας για το φωτισμό ή τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών(για συντήρηση, μαγείρεμα τροφίμων, πλύσιμο ρούχων,  υγιεινή του σώματος κλπ). Το υπόλοιπο 70-80% χρησιμοποιείται για τη ψύξη και θέρμανση του κτιρίου. Συνεπώς, μία έξυπνη - αποτελεσματική λύση με τεράστια οφέλη εξοικονόμησης είναι η μόνωση.

Γιατί ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ η εξωτερική θερμομόνωση (με απλά λόγια)

•    Εξοικονομεί επιπλέον τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού λειτουργικού χώρου (αφού τοποθετείται εξωτερικά της τοιχοποιίας).
•    Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων του σπιτιού από υγρασίες και μούχλα, καθώς δεν δημιουργούνται πλέον συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του.
•    Έχει πολύ υψηλής ποιότητα κατασκευή, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για τη προστασία των γωνιών, τους νεροσταλάκτες κλπ (σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος).
•    Διπλασιάζει τη θερμομονωτική αντίσταση της τοιχοποιίας!
•    Δημιουργεί μεγάλη θερμο-χωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, χρήσιμη κατά τους κρύους μήνες του έτους, καθώς συσσωρεύεται και επιστρέφει (επανακτινοβολεί) στο εσωτερικό του σπιτιού (με προφανή τα οφέλη θέρμανσης).
•    Εμποδίζει τη θερμο-συσσώρευση (τους καλοκαιρινούς μήνες), δεν συμβάλει στη αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας της πόλης στην οποία βρίσκεται η οικία.
•    Επιτρέπει πλήρη εκμετάλλευση του χώρου (τον οποίο θα καλύψεις), δεν μειώνει το εμβαδόν που υπολογίζεται από μηχανικό και πολεοδομία.
•    Μειώνει το γενικότερο κόστος συντήρησης της οικίας. Διπλασιάζει το χρονικό διάστημα που χρειάζεστε για συντήρηση των εξωτερικών τοίχων.
•    Προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από σκασίματα (ρηγματώσεις).
•    Έχεις γρήγορη απόσβεση! Αρκεί να υπολογίσεις πως ένα τέτοιο σύστημα με κόστος περίπου 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έχει μέσο χρόνο απόσβεσης (από εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο),  τα 4- 6 έτη.
•    Βαθμονομείται υψηλά το σπίτι σου ως προς την ενεργειακή του σήμανση (βλ. ενεργειακή ταυτότητα κτιρίων).
•    Τοποθέτηση-εφαρμογή που δεν «βγάζει μπάζα» (λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων  κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται με μικρό πάχος).
Δες σε ένα εντυπωσιακό video 30 μόλις δευτερολέπτων τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής μόνωσης!

6 χρήσιμα tips!

•    Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης έχει ως κύριο προσανατολισμό τη θερμική θωράκιση του κτιρίου. Κατά συνέπεια η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων μέσα από τη μείωση του πάχους του θερμομονωτικού υλικού όχι μόνο δεν δημιουργεί οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τον αρχικό σου σκοπό.
•    Το σύστημα που θα επιλέξεις πρέπει να «αναπνέει»!
•    Η επιλογή του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του έργου. Για παράδειγμα, μία ιδιαίτερη ανάγκη για αυξημένη πυροπροστασία της τοιχοποιίας καθιστά αναγκαία την επιλογή του πετροβάμβακα.
•    Για την επιλογή του πάχους του θερμομονωτικού υλικού είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίριο.
•    Οι εξοχές του κτιρίου (μαρκίζες, βεράντες, στηθαία κλπ) πρέπει επίσης να θερμομονώνονται για την αποφυγή θερμογεφυρών.
•    Σε κάθε περίπτωση επίλεξε ένα πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής ή ένα εξουσιοδοτημένο από την εταιρεία που παράγει ή αντιπροσωπεύει το σύστημα που θα διαλέξεις για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και κακοτεχνιών.

Η επένδυση στην εξωτερική μόνωση – θερμοπρόσοψη δεν έχει κανένα ρίσκο. Το ακριβώς αντίθετο. Θα την αποσβέσεις γρήγορα (εντυπωσιακά γρήγορα) και θα αναβαθμίσεις στο μέγιστο βαθμό την ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού – κτιρίου σου.

Με απλά λόγια, είναι μία επένδυση value for money. Αν αποφασίσεις να το προχωρήσεις, θα είναι μία απόφαση που θα σε δικαιώσει!
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »