Η εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου: από τη δημιουργία στη συντήρηση του κτιριακού αποθέματος

Διαβάστηκε από 1090 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2021

Ερευνητικό κείμενο για την εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου: από τη δημιουργία στη συντήρηση του κτιριακού αποθέματος.

 

Δημοσιεύτηκε από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ερευνητικό κείμενο του επιστημονικού συνεργάτη της ΠΟΒΑΣ κ. Στέλιου Λαμπρακόπουλου, σχετικά με την εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου: από τη δημιουργία στη συντήρηση του κτιριακού αποθέματος.

Στο ερευνητικό κείμενο παρουσιάζεται η εξέλιξη και ο μετασχηματισμούς του κατασκευαστικού κλάδου που ασχολείται με τον κτιριακό τομέα. Μελετώνται οι τάσεις ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος καθώς και οι παράγοντες που συμβάλουν σε αυτές. Παρουσιάζονται οι επιδράσεις του φαινομένου τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Γίνεται αναφορά στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην κατασκευή των κτιρίων και ο τρόπος που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συνέχεια χαρτογραφούνται τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος και καταγράφονται οι επιδράσεις της τάσης στον κλάδο και τα συναφή τεχνικά επαγγέλματα. Τέλος διαμορφώνονται οι βασικοί άξονες προτάσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τεχνικών επαγγελμάτων, στο πλαίσιο της διαφαινόμενης περαιτέρω αύξησης της τάσης αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος.

Μπορείτε να κατεβάστε το ερευνητικό κείμενο κάνοντας κλικ εδώ.