Η αύξηση στις τιμές των δομικών υλικών οδηγεί σε αύξηση επιδότησης για το νέο «Εξοικονομώ 2021»

Η αύξηση τιμών στα οικοδομικά υλικά αλλάζει το νέο «Εξοικονομώ 2021»!

3.873 επισκέψεις στο άρθρο

Σε αύξηση της επιδότησης του νέου «Εξοικονομώ 2021», κατά 20 ευρώ ανά τ.μ. αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της αύξησης στις τιμές των δομικών υλικών.

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Πιο συγκεκριμένα,  η επιδότηση αναμένεται να φτάσει στα 200 ευρώ από 180 ευρώ ανά τ.μ. που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, καθώς οι τιμές των δομικών υλικών έχουν πάρει την ανηφόρα, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να γίνουν σύντομα, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Για παράδειγμα, για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. η επιδότηση θα αυξηθεί από τα 18.000 ευρώ στα 20.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει μια αύξηση 2.000 ευρώ, με στόχο την απορρόφηση σημαντικού μέρους της αύξησης των τιμών  στα δομικά υλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι αλλαγές αυτές είναι αναγκαίες, καθώς οι τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων, δεν θα μπορούν να καλύψουν τις αυξήσεις στις τιμές των δομικών υλικών. Για αυτό άλλωστε και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην αύξηση της επιδότησης στο νέο «Εξοικονομώ 2021», από τη στιγμή που το ύψος των επιδοτήσεων που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες δεν επαρκεί για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.
 

Kοινοποίησε το »

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.