Μετά το καλοκαίρι ο ηλιακός σου θέλει έλεγχο και συντήρηση για επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων ή βλαβών.

Μετά το καλοκαίρι ο ηλιακός σου θέλει έλεγχο και συντήρηση για επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων ή βλαβών.

Σταθερή απόδοση & λειτουργία του ηλιακού και το χειμώνα; Δες Video

2.194 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το καλοκαίρι δημιουργείται υπερθέρμανση και ο ηλιακός χάνει υγρά. Χρειάζεται συμπλήρωση ή αντικατάσταση. Παλιά αντίσταση; Αλλαγή. Έλεγχος θερμοστάτη αντίστασης (καθορίζει τη θερμοκρασία του νερού). Χαλασμένη ασφάλεια αντίστασης (στον πίνακα).

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή λειτουργία και απόδοση του ηλιακού μας –και το χειμώνα- είναι τα υγρά του στο κλειστό κύκλωμα. Για αυτό μετά από την καλοκαιρινή περίοδο είναι απαραίτητος ένας έλεγχος στον ηλιακό μας θερμοσίφωνα, ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται έπειτα από ένα χρονικό διάστημα υψηλών θερμοκρασιών που πιθανό είναι να έχει οδηγήσει σε απώλεια υγρών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Για αυτό άλλωστε έχουμε πει ότι είναι πολύ σημαντική η συντήρησή του ηλιακού θερμοσίφωνα ώστε να λειτουργεί σωστά, αποδοτικά, αλλά και να ζήσει πολλά χρόνια.

Ο ηλιακός αποδίδει & το χειμώνα! Δες τι πρέπει να προσέξεις για να κάνεις δουλειά!
  • Καλοκαιρινή υπερθέρμανση; Απώλεια υγρών (συμπλήρωμα ή αντικατάσταση)
  • Παλιά ή φθαρμένη αντίσταση; Θέλει αλλαγή
  • Έλεγχος θερμοστάτη αντίστασης (καθορίζει τη θερμοκρασία του νερού)
  • Χάλασε η ασφάλεια της αντίστασης στον πίνακα; Έλεγχος από ηλεκτρολόγο
Το καλοκαίρι, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανό να έχει υπάρξει υπερθέρμανση στους συλλέκτες, με αποτέλεσμα ο ηλιακός μας να έχει χάσει υγρά. Για αυτό είναι απαραίτητος ο έλεγχος, ώστε να συμπληρώσουμε υγρά ή και να τα αντικαταστήσουμε σε περίπτωση που είναι τα ίδια για 3-4 χρόνια (πότε κάναμε τελευταία φορά service;). Καλό είναι όταν αφαιρέσουμε τα υγρά να ξεπλύνουμε τους συλλέκτες, να τους καθαρίσουμε και έπειτα να προσθέσουμε τα νέα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε και το ζεστό νερό που πρέπει, αλλά αυξάνουμε και τη «ζωή» του ηλιακού μας.

Ένα δεύτερο θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει είναι η σύνδεση του ηλιακού μας με το ηλεκτρικό ρεύμα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ παλιά η αντίσταση και να έχει χαλάσει ή ακόμα και να έχει «καεί», να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης της αντίστασης (καθορίζει τη θερμοκρασία του ζεστού νερού), άρα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους. Παράλληλα, υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η ασφάλεια της αντίστασης στον πίνακα. Επομένως, θα χρειαστεί να καλέσουμε τον ηλεκτρολόγο για να τη δει και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε αντικατάστασή της.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, όσο πιο πολύ προσέχουμε τον ηλιακό μας, με την κατάλληλη-ολοκληρωμένη συντήρηση, τόσο πιο πολύ εξασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα ή βλάβες, τόσο πιο πολύ θα ζήσει ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας και βέβαια τόσο πιο πολύ θα αποδίδει χειμώνα-καλοκαίρι.

Δες video!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »