Δες τι πρέπει να κάνεις και 1 VIDEO, προκειμένου ο ηλιακός σου θερμοσίφωνας να έχει τη μέγιστη απόδοση και προστασία χειμώνα-καλοκαίρι.

Δες τι πρέπει να κάνεις και 1 VIDEO, προκειμένου ο ηλιακός σου θερμοσίφωνας να έχει τη μέγιστη απόδοση και προστασία χειμώνα-καλοκαίρι.

Βγάζει προβλήματα ο Ηλιακός σου; Τι φταίει; Δες VIDEO

4.134 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

O Ηλιακός Θερμοσίφωνας, όπως όλα τα πράγματα, χρειάζεται συντήρηση, προκειμένου να μας δίνει το 100% της απόδοσής του, να μη βγάζει προβλήματα (βλάβες) και να τον έχουμε για πολλά χρόνια.

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στον ηλιακό θερμοσίφωνα, η συντήρηση είναι η «μαγική» λέξη-πράξη που θα πρέπει να εκτελούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση (ειδικά το χειμώνα), μα και προστασία, ώστε ο ηλιακός μας να «ζήσει» όσο το δυνατό περισσότερο.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Μέγιστη απόδοση & προστασία Ηλιακού; Σωστή & τακτική συντήρηση το «κλειδί»
  • Αντικατάσταση ράβδου μαγνησίου (καθοδική προστασία δεξαμενής) κάθε 2 χρόνια
  • Συμπλήρωση του ειδικού υγρού του κλειστού κυκλώματος κάθε χρόνο
  • Έλεγχος (1 φορά το χρόνο) της ανεπίστροφης βαλβίδας
  • Έλεγχος της βαλβίδας ασφαλείας (1 φορά το χρόνο)
Η περιοδική συντήρηση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καλής του απόδοσης και στη μακροζωία του.

Ένα επαρκές πρόγραμμα συντήρησης περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου (καθοδική προστασία δεξαμενής) κάθε 2 χρόνια και τη συμπλήρωση του ειδικού υγρού του κλειστού κυκλώματος κάθε χρόνο, μετά το καλοκαίρι (ιδίως στα επιλεκτικά μοντέλα και τα μοντέλα με σωλήνες κενού που ανεβάζουν υψηλότερη θερμοκρασία).

Μία φορά το χρόνο θα πρέπει να ελέγχεται η καλή λειτουργία της ανεπίστροφης βαλβίδας (στην είσοδο του νερού από το δίκτυο), αλλά και η βαλβίδα ασφαλείας (του κλειστού κυκλώματος της δεξαμενής), ώστε να αλλαχθούν εγκαίρως σε περίπτωση κακής λειτουργίας τους.

Η χρήση κατάλληλου διαλύματος (προπυλενογλυκόλη) δρα καταλυτικά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος, ώστε να αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια παγετού να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο. Έλεγχος πρέπει να γίνεται πριν από τη χειμερινή περίοδο για να εξασφαλιστεί ό,τι το περιεχόμενο στο κλειστό κύκλωμα ηλιοθερμικό υγρό έχει την αναγκαία περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη.

Σημαντικός κρίνεται και ο τακτικός έλεγχος της κατάστασης των μονώσεων και τήρηση του συνιστώμενου από την εταιρεία προγράμματος συντήρησης του ηλιακού. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο τεχνικός σου, αλλά καλό είναι να τα γνωρίζεις και εσύ, ώστε αν παρατηρείς κάποια δυσλειτουργία ή κακή απόδοση, να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και να μη χάνεις χρόνο!

Δες 1 video που εξηγεί απλά & σύντομα τα βασικά για τη συντήρηση του ηλιακού σου θερμοσίφωνα!