Ηλεκτρικές συσκευές που δεν τις χρησιμοποιείς και είναι στην πρίζα, καταναλώνουν ρεύμα χωρίς λόγο. Δες 1 VIDEO και ανάλαβε δράση εξοικονόμησης.

Ηλεκτρικές συσκευές που δεν τις χρησιμοποιείς και είναι στην πρίζα, καταναλώνουν ρεύμα χωρίς λόγο. Δες 1 VIDEO και ανάλαβε δράση εξοικονόμησης.

Ηλεκτρικές συσκευές στο stand by; Καις & πληρώνεις ρεύμα χωρίς λόγο!

1.899 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Γκατζετάκια & φορτιστές που δεν χρησιμοποιούνται «καίνε» ρεύμα άσκοπα. Το 1/4 της ενέργειας που καταναλώνεις προέρχεται από συσκευές που δεν κάνουν τίποτα. Πληρώνεις 23% πιο πολύ ρεύμα από συσκευές σε αδράνεια. Ένα σπίτι έχει ως 65 συσκευές (μ.ο) Πόσες χρειάζεσαι πραγματικά την ίδια στιγμή;

Η εξοικονόμηση στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα, την ώρα που η ενεργειακή κρίση δεν λέει να υποχωρήσει και οι καταναλωτές ψάχνουν να βρουν λύσεις που θα τους εξασφαλίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η ενεργειακή κρίση είναι σε full mode κατάσταση και ποιος ξέρει τι άλλο θα έλθει, με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μην ξέρουν τι να κάνουν για να γλιτώσουν από τη λαίλαπα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και όχι μόνο.

Αφήνεις ηλεκτρικές συσκευές στην αναμονή; Βγάλτες από τη πρίζα να σωθείς!
  • Γκατζετάκια & φορτιστές που δεν χρησιμοποιούνται «καίνε» ρεύμα άσκοπα
  • 1/4 της ενέργειας που καταναλώνεις είναι από συσκευές που δεν κάνουν τίποτα
  • Πληρώνεις 23% πιο πολύ ρεύμα από συσκευές σε αδράνεια
  • Ένα σπίτι έχει ως 65 συσκευές (μ.ο). Δεν χρειάζονται όλες την ίδια στιγμή
Η τεχνολογία έχει τα καλά της, αλλά και πολλά αρνητικά, αν δεν ξέρουμε να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και άπειρα gadgets στο σπίτι. Δεν είναι κακό. Κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη και εύκολη.

Ας αναλογιστούμε όμως ό,τι μελέτη δείχνει ό,τι σε ένα σπίτι μπορεί να βρίσκονται ως και 65 συσκευές και να «τραβάνε» ρεύμα, χωρίς μάλιστα να χρειαζόμαστε τις περισσότερες από αυτές (τουλάχιστον ταυτόχρονα). Αν κάνουμε τις απλές μαθηματικές πράξεις, σύμφωνα με το πόσο ρεύμα «καίνε», ειδικά αυτές που είναι σε κατάσταση stand by (αναμονή), ίσως αλλάξουμε γνώμη και θα γίνει πιο εύκολη η απόφασή μας να τις βγάλουμε από τη πρίζα.

Η εποχή που ζούμε δεν είναι εύκολη, η ενεργειακή κρίση, μα και οι υπόλοιπες, δεν αναμένεται να τελειώσουν σύντομα και δεν ξέρουμε και τι άλλο μπορεί να προκύψει. Υπάρχουν τρόποι ανακούφισης. Ας τους εφαρμόσουμε μέχρι να δούμε πότε θα τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση.

Δες το video (πάτα την επιλογή για ελληνικούς υπότιτλους). Εξηγεί με απλό τρόπο τους λόγους που πρέπει να αποσυνδέεις τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς και να μην τις αφήνεις ποτέ σε κατάσταση stand by!



 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »