Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δες video, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή και οικονομική θέρμανση.

Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δες video, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις σωστή και οικονομική θέρμανση.

Φτάνει η εξαέρωση για να δουλέψει σωστά & οικονομικά το καλοριφέρ;

3.486 επισκέψεις στο άρθρο (02/11/2023)
Σχολιάστε

Έκανα εξαέρωση, αλλά το καλοριφέρ δεν ζεσταίνει! Κάνω κάτι λάθος; Είναι μία ερώτηση που γίνεται συχνά. Πάμε να δούμε τι μπορεί να φταίει και πως μπορείς να δώσεις λύση.

Το «μυστικό» της εξαέρωσης του θερμαντικού σώματος είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνουμε και μόνοι μας και συνήθως το κάνουμε την τελευταία μέρα πριν ανάψουμε τα καλοριφέρ κάθε χειμώνα. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Είναι όμως αρκετό αυτό; Όχι, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζεται και μία μαγική λέξη που ονομάζεται συντήρηση. Από τη συντήρηση μπορούμε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα, αν αυτή γίνεται σωστά και όταν πρέπει.

Η συντήρηση του θερμαντικού σώματος θα δώσει απάντηση-λύση!
  • Δειγματοληψία σκουριάς στο νερό! Η μη συντήρηση «χτύπησε κόκκινο»;
  • Αδειάζεις το καλοριφέρ με αντλία, καθαρίζεις το νερό
  • Καθαρίζεις το μαγνητικό φίλτρο (2 φορές, να φύγει όλη η σκουριά)
  • Με ειδικό φάρμακο καθαρίζεις εσωτερικά το θερμαντικό σώμα ξεχωριστά
  • Προσθέτεις αντιδιαβρωτικό υγρό στο κύκλωμα νερού
Τα θερμαντικά σώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και προσφέρουν αποδοτικές και οικονομικές λύσεις, οι οποίες θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα, υπό μία προϋπόθεση. Να ξέρεις τις ανάγκες σου, μα και να τα συντηρείς σωστά την ώρα που πρέπει!

Μία συχνή περίπτωση είναι αυτή του «μπουκώματος» (που λέμε απλά)ενός θερμαντικού σώματος (καλοριφέρ). Πόσες φορές έχουμε κάνει εξαέρωση και ακόμα παρατηρούμε κάποιους ήχους να βγαίνουν από αυτό ή να είναι κρύο σε κάποια σημεία, ακόμα και μετά από την εξαέρωση ή να μην βγάζει 100% ομοιόμορφη θερμότητα; Πολλές. 

Αν ένα θερμαντικό σώμα έχει φτάσει στο σημείο να «μπουκώσει», σημαίνει ότι έχει μείνει για πολύ καιρό χωρίς συντήρηση. Υπάρχει λύση!

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε σε 1 video τη διαδικασία (από την αρχή μέχρι το τέλος) «ξεμπουκώματος» του θερμαντικού σώματος που έχει το πρόβλημα. Πάμε να δούμε μαζί πώς γίνεται.