3 προτάσεις φορτιστών για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στις επιχειρήσεις από 3 δυνατά Brands.

3 προτάσεις φορτιστών για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στις επιχειρήσεις από 3 δυνατά Brands.

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στη δουλειά!

2.792 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Όλο το πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης και της αγοράς της δείχνει να μετασχηματίζεται γοργά και στο χώρο της επιχείρησης. Μεγάλα ονόματα, ισχυρά διεθνώς Brands και στην ελληνική αγορά. Η ανάπτυξη υποδομών φόρτισης επεκτείνεται. Κnow how αποκτάται από όλους τους …stakeholders του μέλλοντος.

Ήδη οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημειώνουν διαρκή άνοδο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον τομέα (διάβασε περισσότερα εδώ). Η ηλεκτροκίνηση βρίσκει τον δρόμο της και στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον και για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στις επιχειρήσεις, στο χώρο δουλειάς, αυξάνει μέρα τη μέρα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πρόσφατα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Μπορείς να φορτίσεις το αυτοκίνητο στο σπίτι, μπορείς και στο γραφείο!
- Premium ταχυ-φορτιστές για επαγγελματικούς χώρους
- Blink, με 2 πρίζες για μεγάλους χώρους!
- Schneider Electric, εύκολοι στη χρήση & ανθεκτικοί!
- Hager, με μπάρα led πολλαπλών ενδείξεων!

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για εγκατάσταση φορτιστών!

Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ γνωστοποίησε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για υποδομές φόρτισης σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ: Για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται είτε σε υφιστάμενα ήδη ηλεκτροδοτούμενα κτίρια , είτε σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υποβάλλονται για την περίπτωση οριστικής σύνδεσης / αρχικής ηλεκτροδότησης, τα παρακάτω:

- υπεύθυνη δήλωση/απόφαση του εκπροσώπου του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης
- τα στοιχεία της κατασκευής και τα γεωχωρικά δεδομένα για τον εντοπισμό της
- τα στοιχεία του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα
- υπεύθυνη δήλωση αρμοδίου μηχανικού στην οποία δηλώνει πως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που ορίζονται στο Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364, και είναι ολοκληρωμένες.

Θα χρειαστεί ακόμα η υποβολή των παρακάτω:

- για κοινόχρηστες υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε κοινόχρηστους ή και κοινόκτητους χώρους υφιστάμενου κτιρίου, τεχνική έκθεση ηλεκτρολόγου/ηλεκτρολόγου μηχανικού στην οποία συμπεριλαμβάνονται η λειτουργία και ο τρόπος χρήσης του συνόλου της εγκατάστασης
- για υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εντός οικισμού, σχέδιο κάτοψης, υπογεγραμμένο από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, κατάλληλης κλίμακας ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, στο οποίο εμφαίνεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την αντίστοιχη υποδομή καλωδίωσης και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του χώρου στάσης και στάθμευσης.

Επαγγελματικές λύσεις ταχείας φόρτισης στην επιχείρησή σου!
Για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είτε εργαζόμενους, είτε πελάτες που παραμένουν για πιο μεγάλο διάστημα σε ένα σημείο, όπως ο χώρος εργασίας, ένα ξενοδοχείο σε περίοδο διακοπών, σε εμπορικά κέντρα, αλλά και οπουδήποτε αλλού, υπάρχει πλέον η λύση των φορτιστών ταχείας φόρτισης για τις επιχειρήσεις!

3 επαγγελματικές λύσεις από 3 δυνατά Brands φορτιστών!

Η ομάδα του 4green.gr εντόπισε 3 επαγγελματικές λύσεις ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την επιχείρησή σας από 3 πολύ δυνατά brands, τα οποία είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως και σας τις παρουσιάζει.

Σταθμός φόρτισης witty.premium από την Hager, σταθμός φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Mode 3 από την Blink και σταθμός φόρτισης EVlink Parking από την Schneider Electric. Πάμε να δούμε πώς καλύπτουν τις ανάγκες της νέας εποχής της αυτοκίνησης.
 

Σταθμοί φόρτισης witty.premium της Hager, με μπάρα led πολλαπλών ενδείξεων!

Σταθμοί φόρτισης witty.premium για επιχειρήσεις από την Hager.

Σταθμοί φόρτισης witty.premium για επιχειρήσεις από την Hager.

    Οι σταθμοί φόρτισης witty.premium με ενσωματωμένο ανιχνευτή RFID είναι κατάλληλοι για εφαρμογές όπως συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, καταστήματα και εταιρικούς χώρους στάθμευσης, όπου απαιτείται ταυτοποίηση του χρήστη, προκειμένου αυτός να αποκτήσει πρόσβαση στη φόρτιση του ηλεκτρικού του οχήματος. Η φόρτιση γίνεται γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια κατά Mode 3, ενώ προαιρετικά διαθέτουν και πρίζα σούκο για φόρτιση σε Mode 2, σύμφωνα με το πρότυπο IEC ΕΝ 61851.

    Τι σου προσφέρει

    • Ασφαλής φόρτιση ηλεκτρικών και plug-in hybrid οχημάτων από 2,3 έως 22kW
    • Πρόσβαση ελεύθερη ή μέσω κάρτας RFID
    • Έξυπνη διαχείριση φορτίου με δυναμική ρύθμιση της ισχύος φόρτισης για την αποφυγή υπερφόρτωσης στην εγκατάσταση
    • Δυνατότητα αναβολής φόρτισης μέχρι την έναρξη του νυχτερινού τιμολογίου με επιλογή override
    • Ρύθμιση μέγιστης τιμής ισχύος φόρτισης του σταθμού στις δυνατότητες της εγκατάστασης
    • Ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης του φις
    • Διαθέσιμος χώρος περιτύλιξης του καλωδίου στο πίσω μέρος της συσκευής
    • Ευδιάκριτη μπάρα LED πολλαπλών ενδείξεων
    • Κλείδωμα καλωδίου κατά τη διάρκεια φόρτισης
    • Απομακρυσμένος έλεγχος: εκκίνηση, παύση, περιορισμός ρεύματος
    • Βραβευμένος σχεδιασμός (reddot design award)

    Σταθμός φόρτισης EVlink Parking της Schneider Electric, εύκολοι στη χρήση & ανθεκτικοί!

    Σταθμός φόρτισης EVlink Parking για επιχειρήσεις από την Schneider Electric.

    Σταθμός φόρτισης EVlink Parking για επιχειρήσεις από την Schneider Electric.

      Η Schneider Electric δίνει τις EVlink λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε parking για κάθε είδους εγκαταστάσεις στάθμευσης, όπως γραφεία, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ, επαγγελματικούς στόλους, δημοτικές εγκαταστάσεις και αλλού. Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων EVlink είναι ιδιαίτερα εύκολοι στη χρήση, ανθεκτικοί, έξυπνοι και καλύπτουν πληθώρα εφαρμογών.

      Τι σου προσφέρει

      Πρόκειται για μια πλήρη σειρά που καλύπτει το σύνολο της αγοράς κλειστών χώρων στάθμευσης: parking στόλων οχημάτων, parking ιδιωτικών εταιρειών,  parking εμπορικών κέντρων, parking κατοικιών. Αυτή η προσφορά είναι αποκλειστική για λειτουργία φόρτισης Τύπος 3 (IEC 61851)

      Το EVlink Parking (για parking) αποτελείται από 2 τύπους προϊόντων:

      - Επιδαπέδιο τύπο
      - Επίτοιχο τύπο

      Έχετε την επιλογή να παράσχετε ελεύθερη πρόσβαση σε χρήστες στο σταθμό ή να περιορίζετε την πρόσβαση στη φόρτιση με έλεγχο RFID. Έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε EVSE σε αυτόνομη διαμόρφωση ή να διαμορφώσετε υποδομή με διαφορετικές, συντονισμένες θέσεις φόρτισης. Οι λύσεις διαχείρισης ενέργειας και επίβλεψης που προσφέρει (υπηρεσίες διαχείρισης EVlink) έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν στη διαχείριση ενός σταθμού με πολλές θέσεις φόρτισης ή/και πολλούς σταθμούς.

      Μπορείτε να επιλέξετε να διαμορφώσετε τη λύση σας με:

      • διαθεσιμότητα για 2 επίπεδα ισχύoς
      • 2 τύπων πρίζες
      • αναγνώριση με έλεγχο RFID ή όχι
      • στεγανότητα από καιρικές συνθήκες
      • στιβαρή κατασκευή
      • διαχείριση της ενέργειας και επίβλεψη
      • παρελκόμενα : υποδοχή καλωδίου, κάλυμμα προστασίας καλωδίου

      Σταθμός φόρτισης AC Mode 3 της Blink, με 2 πρίζες για μεγάλους χώρους!

      Σταθμός φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Mode 3 για επιχειρήσεις από την Blink.

      Σταθμός φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Mode 3 για επιχειρήσεις από την Blink.

        Η Blink διαθέτει σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Mode 3, 44kW (400V, 50Hz). Πρόκειται για ταχυφορτιστές οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με δύο πρίζες φόρτισης – 22kW Type 2 η κάθε μία – παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να φορτίζουν ταυτόχρονα δύο ηλεκτρικά οχήματα.

        Οι σταθμοί φόρτισης Mode 3 αποτελούν ιδανική λύση για τοποθέτηση σε εμπορικούς χώρους, κτήρια γραφείων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κλπ.

        Τι σου προσφέρει

        Εντός των πόλεων, όπως σε εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας, χώρους στάθμευσης, κ.λπ. οι πελάτες/οδηγοί επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή, μια ανάγκη που εξυπηρετείται ιδανικά από τους φορτιστές τύπου Mode 3.

        Αν είστε ιδιοκτήτης Στόλου Οχημάτων, μπορείτε να:
        • Μειώσετε δραστικά τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων σας, εφόσον ο στόλος σας είναι ιδιόκτητος
        • Μειώσετε δραστικά τα έξοδα κίνησης των οχημάτων σας
        • Αντλήσετε πόρους από εταιρικά κονδύλια εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, ειδικά στην περίπτωση της αντικατάστασης συμβατικών οχημάτων με ηλεκτροκίνητα, τα οποία φορτίζουν αποκλειστικά με πράσινο ρεύμα

        Κοινοποίησέ το »
        Σχολίασέ το »