Τι κερδίζεις, τι πρέπει να προσέξεις και κάποια tips αγοράς και λειτουργίας, σχετικά με τους λέβητες οικονομίας νέας τεχνολογίας.

Τι κερδίζεις, τι πρέπει να προσέξεις και κάποια tips αγοράς και λειτουργίας, σχετικά με τους λέβητες οικονομίας νέας τεχνολογίας.

Έως 40% εξοικονόμηση με λέβητα αερίου νέας γενιάς

10.669 επισκέψεις στο άρθρο

Οι λέβητες αερίου νέας γενιάς είναι τα «inverters» της Hi απόδοσης – Low κατανάλωσης. Εξοικονομείς ως και 40%, σε σχέση με τον παλιό σου λέβητα, αποδίδουν στο 108%, συνδυάζονται ιδανικά με όλα τα θερμαντικά συστήματα και τους κρατάς για πολλά χρόνια.

Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Η επιλογή σου να προχωρήσεις σε αντικατάσταση του παλιού λέβητα με νέας γενιάς είναι σωστή και win – win επένδυση (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησέ το »

Υπάρχουν όμως μυστικά για τους λέβητες που αποδίδουν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερο! Δες τι πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση, αλλά και κάποια σημαντικά tips  για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία που συνήθως είναι στα «ψιλά γράμματα».

Λέβητες αερίου, τα «inverters» της Hi απόδοσης – Low κατανάλωσης!
- δεν καίνε (εξοικονομούν ως και 40%) & γλιτώνεις πολλά χρήματα
- Hi απόδοση στο 108% (93% οι συμβατικοί) για πολλά χρόνια
- συνδυάζονται άψογα με όλα τα θερμαντικά συστήματα
- «κλειδιά» χαμηλής κατανάλωσης η σωστή εγκατάσταση & συντήρηση

Το Top 6 δυνατών σημείων για τους λέβητες αερίου νέας γενιάς!

• Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση για αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).
• Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%, δεν «καίνε» και εξοικονομούν ως και 40%, άρα γλιτώνεις πολλά χρήματα.
• Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.
• Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους  «επικίνδυνους» ρύπους.
• Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fan coils, είναι ιδανικός.
• Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης και «Ecodesign» είναι υποχρεωτική και παρέχεται από τον κατασκευαστή.

7 tips για αγορά & σωστή λειτουργία!

• Πρόσεξε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ό,τι χρειάζεται.
• Ζήτα σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο και έχεις έως και 30% εξοικονόμηση.
• Ζήτα υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχεις θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
• Να αλλάξεις τον κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχεις εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
• Μείωσε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
• Ζήτα από το τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
• Μόνωσε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.

Πιστοποίηση – συντήρηση, τα «κλειδιά» για σωστή απόδοση & λειτουργία!

Για το τέλος, αλλά όχι τελευταίο, αφήσαμε τη συντήρηση και τον καθαρισμό. Οποιοδήποτε μηχάνημα, όσο καινούριο και αν είναι θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζήτα λοιπόν από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!

Τώρα πλέον ξέρεις, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι πρέπει να προσέξεις, σχετικά με τους λέβητες. Στο χέρι σου είναι να ακολουθείς αυτές τις συμβουλές και θα δεις την επένδυσή σου να αποδίδει όπως πρέπει.

Kοινοποίησέ το »