ΌΛΑ τα ΝΕΑ για το Εξοικονομώ κατ` οίκον

  ΌΛΑ τα ΝΕΑ για το Εξοικονομώ κατ` οίκον

  332.056 επισκέψεις στο άρθρο

  Kοινοποίησε το »

  Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον» επιτέλους έχει πάρει φόρα! Εκμεταλλευτείτε την επιδότηση και #sintiriste tospiti .
   

  Νέες υποχρεώσεις στο νέο Εξοικονομώ κατ`Οίκον

  Νέες υποχρεώσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών πολύ χαμηλής ενεργειακής απόδοσης θα περιλαμβάνουν οι επόμενες προκηρύξεις του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ` Οίκον» εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, όπως προβλέπεται σε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

  Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ`  Οίκον» το μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένα τη θέσπιση κατάλληλου συνδυασμού κινήτρων/υποχρέωσης για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων κατηγορίας Ζ-Η, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 55% των κατοικιών έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 και είναι πολύ χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.
  Προβλέπεται επίσης ότι θα γίνει αναθεώρηση των τιμών (για κουφώματα, θερμομόνωση, καυστήρες κ.λπ.) που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον καθορισμό του ύψους των επιδοτήσεων, προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν στα δεδομένα της αγοράς και ακόμα προσεισμικός έλεγχος στα κτίρια κατοικιών που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

  Οι οικοδομικές άδειες
  Παράλληλα επισημαίνεται πως, οι νέες οικοδομικές άδειες που θα εκδοθούν φέτος θα πρέπει να συνοδεύονται από μελέτη που θα πιστοποιεί την κατάταξη των κτιρίων στην ενεργειακή κατηγορία Β+ και από το 2021 στην κατηγορία Α.

  Αναλυτικά:
  Για τις οικοδομικές άδειες που θα εκδοθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και αφορούν νέα κτίρια κατοικιών ή προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια, προβλέπεται υποχρέωση κατάθεσης Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης για ενεργειακή κατηγορία Β+. Από την 1η Ιουνίου του 2021 υποβάλλεται ΜΕΑ που τεκμηριώνει ότι το νέο κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία Α όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία και όπως έχει δεσμευτεί η Ελληνική κυβέρνηση στο ΕΣΕΚ. Στόχος των ρυθμίσεων αυτών είναι να δοθεί στον κατασκευαστικό κλάδο η δυνατότητα να προετοιμαστεί ώστε από το 2022 τα νέα κτίρια να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους στόχους του ΕΣΕΚ είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 12-15% των κτιρίων έως το 2030.
   

  • Οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου με την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ είναι:

  1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων & τοποθέτηση Ενεργειακών Τζαμιών!

  2. Συστήματα σκίασης (παντζούρια, ρολά, τέντες κλπ)

  3. Θερμομόνωση στο εξωτερικό του κτιρίου συμπεριλαμβανομένης και της ταράτσας και της πιλοτής.

  4. Αναβάθμιση Θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης


  Δείτε παρακάτω αναλυτικά ΌΛΑ τα ΝΕΑ για το Εξοικονομώ κατ` οίκον.
  #sintiroume to spiti !

  Kοινοποίησε το »