Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, λαμβάνει μέτρα προστασίας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, λαμβάνει μέτρα προστασίας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Έρχεται ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα;

1.452 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Έτοιμοι να καταθέσουν ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος είναι οι επαγγελματικοί κλάδοι της χώρας, με τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εσπερίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να γίνουν κινήσεις για προστατευτούν οι επιχειρήσεις της χώρας από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις συλλογικές αγωγές που έχουν ήδη ξεκινήσει να καταθέτουν στα δικαστήρια Ενώσεις Καταναλωτών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Βίκτωρας Τσιαφούτης, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, εξήγησαν τους λόγους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και το νομικό σύμβουλο της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο οικιακός καταναλωτής μπορεί να καλυφθεί μέσω μιας συλλογικής αγωγής, αλλά οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες, οι βιοτέχνες και άλλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν καλύπτονται και θα πρέπει να ακολουθήσουν έναν κοστοβόρο και χρονοβόρο δρόμο στις διεκδικήσεις τους.

Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε σε συμφωνία πρόκρισης της λύσης της ομαδικής αγωγής, ενώ την ίδια στιγμή θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα, ώστε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση να μην υπάρξει κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης από τους παρόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι θα υπάρξει σύντομα και νέα ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία θα υπάρξει εκπροσώπηση από όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Αθηνών.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »