Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2022, αλλά όχι για όλους. Υπό εξέταση τα κριτήρια ένταξης με στόχο την κάλυψη των νοικοκυριών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2022, αλλά όχι για όλους. Υπό εξέταση τα κριτήρια ένταξης με στόχο την κάλυψη των νοικοκυριών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Επιδότηση ρεύματος για βίλες, εξοχικά ΤΕΛΟΣ!

1.839 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες θα ανέλθει η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και το 2022.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2022, αλλά δεν θα είναι για όλους (διάβασε περισσότερα εδώ), με τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μελετούν τα κριτήρια της επιδότησης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες!

Ο μαγικός αριθμός 300 (κιλοβατώρες), αναμένεται –εκτός απροόπτου- να είναι και πάλι αυτός που θα πιστώσει στα νοικοκυριά και το 2022 μία στήριξη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Δεν θα είναι όμως οριζόντια, δηλαδή για όλους, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energy press, αυτή η επιδότηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν, μετά από κοινοτικές πιέσεις, σκέψεις ακόμα και για αλλαγή του αριθμού των 300 κιλοβατωρών, αλλά αυτό που αναμένεται να αλλάξει, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί κάτι, είναι τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα επιδοτούνται τα νοικοκυριά.

Εκτός επιδότησης εξοχικά, βίλες, γενικότερα δεύτερες κατοικίες!

Χορήγηση επιδότησης για τη δεύτερη κατοικία δεν πρόκειται να υπάρξει, δηλαδή εξοχικά, βίλες κλπ, καθώς η οριζόντια επιδότηση για όλους δημιούργησε κάποια προβλήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021 μοιράστηκαν επιδόματα… 115,5 ευρώ, ακόμη και σε βίλες όπου ζουν οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ό,τι αυτά τα 115,5 ευρώ δόθηκαν ξεχωριστά σε κάθε ακίνητο που μπορεί να είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο εύπορο νοικοκυριό του παραδείγματος.

Με απλά λόγια, χορηγήθηκαν 115,5 ευρώ για την κύρια κατοικία, 115,5 ευρώ για την κατανάλωση του εξοχικού και άλλα 115,5 ευρώ για το γραφείο ή τη δευτερεύουσα κατοικία του ίδιου ιδιοκτήτη!

Δημιουργία μηχανισμού για τη στήριξη νοικοκυριών που έχουν πραγματική ανάγκη!

Το παραπάνω παράδειγμα φαίνεται ό,τι προβλημάτισε τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία μελετούν όλα τα σενάρια για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα επιτρέψει να προστατευτούν όσο τον δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Ο μηχανισμός αυτός, αναμένεται να συνδέει αυτόματα την επιδότηση με την πορεία της τιμής στη χονδρεμπορική. Ανάλογα με την τιμή θα υπάρχει μία εξίσωση που θα βγάζει αυτόματα την επιδότηση, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της αγοράς. Αυτό θα γίνει γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή μία ακριβής πρόβλεψη, λόγω της ενεργειακής κρίσης, για τις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες συμπαρασύρουν βέβαια και τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αισιοδοξία ΥΠΟΙΚ για αποκλιμάκωση των τιμών!

Στο υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει η εκτίμηση ό,τι η πορεία αποκλιμάκωσης των τιμών που παρατηρείται διεθνώς αυτή την περίοδο θα λάβει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και υπάρχει η αισιοδοξία ό,τι τα χειρότερα φαίνεται ό,τι μένουν πίσω.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ό,τι θα υπάρξει «κόφτης» για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα και προσπάθεια για ένταξη στην επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Εσύ πιστεύεις ό,τι δίκαια θα πρέπει να μείνουν εκτός επιδότησης οι έχοντες υψηλά εισοδήματα;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »