Με τροπολογία μπαίνει τέλος στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για όλους. Υπό επεξεργασία τα κριτήρια, ώστε να συνεχιστεί η επιδότηση και το 2022, τουλάχιστον στους πιο ευάλωτους οικονομικά.

Με τροπολογία μπαίνει τέλος στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για όλους. Υπό επεξεργασία τα κριτήρια, ώστε να συνεχιστεί η επιδότηση και το 2022, τουλάχιστον στους πιο ευάλωτους οικονομικά.

ΤΕΛΟΣ και με το νόμο η επιδότηση για ΟΛΟΥΣ στο ρεύμα!

2.332 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Οριστικό τέλος της επιδότησης για όλους στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, βάζει τροπολογία που βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας.

Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε γράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, για το τέλος που έρχεται στην επιδότηση για όλους, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και είχαμε αφήσει ένα ερωτηματικό (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Με τροπολογία μπαίνει τέλος στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για όλους!

Στο στάδιο της νομοθετικής προεργασίας, ώστε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο, σχετικά τη χορήγηση επιδότησης σε καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος το 2022, βρίσκεται το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του energypress. Η τροπολογία κατετέθη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Υπό διαμόρφωση τα κριτήρια για την επιδότηση!

Οικονομικά, κοινωνικά και πολλά άλλα κριτήρια αναφέρονται στην τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα λαμβάνονται υπόψη, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, κατηγορίες πελατών,.

Τι αναφέρεται στην τροπολογία!

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, τις κατηγορίες πελατών, το είδος των τιμολογίων προμήθειας, το ύψος επιδότησης σε ευρώ ανά μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησής της, ο χρόνος εκκαθάρισης, η Περίοδος κατανάλωσης, ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, ανώτατα όρια επιδότησης ανά επιχείρηση, η διαδικασία ελέγχου σώρευσης κρατικών ενισχύσεων και οι συναφείς με αυτές προϋποθέσεις, η διαδικασία τυχόν ανάκτησης ενίσχυσης αν αυτό απαιτηθεί, οι αρμόδιοι για τα ανωτέρω Φορείς, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της επιδότησης».

Επιδότηση για όλους σημαίνει έμμεσο καθορισμό της τιμής του ρεύματος, λέει η Κομισιόν!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει τους κανόνες, προκειμένου να συνεχιστεί η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και το 2022, έστω στις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες, ζητώντας συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί η Κομισιόν εκτιμά ό,τι η καθολική επιδότηση χωρίς κριτήρια σημαίνει έμμεσο καθορισμό της τιμής του ρεύματος, το οποίο αντίκειται στους κανόνες του ανταγωνισμού. 

Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγεί και την ελληνική κυβέρνηση σε νομοθετική παρέμβαση. Αυτό που περιμένουν όλοι να δουν είναι τα κριτήρια και αν όντως θα λάβουν όλοι όσοι είναι οικονομικά ευάλωτοι αυτή την επιδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών διεθνώς όχι μόνο δεν μπορεί να προβλέψει το πότε ακριβώς θα τερματιστεί η ενεργειακή κρίση, αλλά κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου εντός των πρώτων μηνών του νέου έτους.
 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »