Μιλάμε με τον Κύριο Κωνσταντίνο Ανδρομιδά, Ηλεκτρονικός, Ενεργειακός Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της Electrotech .

Ενεργειακή αυτονομία χωρίς όρια & top after sales

3.107 επισκέψεις στο άρθρο

Αναζητούν τρόπους ώστε να βελτιώσουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών και να διευρύνουν το κοινό προσφέροντας νέα προϊόντα και μια διαφορετική εμπειρία συνεργασίας. Μιλάμε με τον Κύριο Κωνσταντίνο Ανδρομιδά, Ηλεκτρονικός, Ενεργειακός Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της Electrotech.

Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Κωνσταντίνο Ανδρομιδά, Ηλεκτρονικός, Ενεργειακός Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της  Electrotech . Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Βασικό μέλημα της Electrotech η παροχή υπηρεσιών & εξοπλισμού πολύ υψηλής ποιότητας προς τους συνεργάτες και πελάτες της. Για τον ίδιο λόγο ανέπτυξε συνεργασίες με μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές του σχετικού εξοπλισμού αρκετούς εκ των οποίων αντιπροσωπεύει επίσημα στην Ελληνική αγορά. Σήμερα θεωρείται μια από τις εταιρείες με πολύ μεγάλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα των συστημάτων αυτόνομης ηλεκτροδότησης, όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο. Προσφέρουν στυς πελάτες συνεπή και αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

Νομίζω ότι πέρα από τις διάφορες συγκυρίες που επηρέασαν το σύνολο της αγοράς,  ο παράγοντας που καθόρισε περισσότερο  την σημερινή θέση της Electrotech είναι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων η οποία έχει δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για τα συστήματα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ειδικά για αυτά που ενσωματώνουν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας δηλαδή συσσωρευτές.

Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση στην αγορά των Φωτοβολταϊκών, στις μέρες μας;
Τα τελευταία 15 χρόνια περίπου η αγορά πέρασε από διάφορα στάδια. Ξεκίνησε να είναι μία πολύ συμφέρουσα επένδυση ακόμη και για μικρά έργα οικιακού επιπέδου, λόγω των αρχικά «γενναίων» επιδοτήσεων στην τιμή πώλησης της κιλοβατώρας. Αυτό δημιούργησε μία «φρενίτιδα» ζήτησης στην αγορά η οποία πέρασε αργότερα, όταν άλλαξαν τα δεδομένα, σε στάδιο «δαιμονοποίησης» και κατέληξε να είναι αυτό που θα έπρεπε να ισχύει από την αρχή. Δηλαδή, μία επένδυση χαμηλού ρίσκου, μακράς πνοής, η οποία έχει πολύπλευρα οφέλη και απευθύνεται σε μία σύγχρονη, συνειδητοποιημένη και σωστά ενημερωμένη αγορά, αν και για το τελευταίο χρειάζεται να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα.

Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);
Η Electrotech απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες καταναλωτές είτε μέσω των επαγγελματιών συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα, είτε απευθείας, ειδικά όταν πρόκειται για έργα υψηλών απαιτήσεων που απαιτούν εξειδίκευση και εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση διασφαλίζουμε ότι κάθε έργο θα έχει την απαιτούμενη προσοχή σε όλα τα στάδια από την σχεδίαση μέχρι την παράδοσή του σε λειτουργία και την υποστήριξή του σε βάθος χρόνου.
 
Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;
Ο μέσος Έλληνας καταναλωτής είναι σίγουρα πιο ενημερωμένος και ώριμος σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες.  Η σχετική τεχνολογία όμως εξελίσσεται συνεχώς και σε κάποιους τομείς ραγδαία με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η διαχείριση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Για τον καταναλωτή είναι πάντα χρήσιμη η ενημέρωση από έναν ειδικό που θα τον καθοδηγήσει σωστά στις διάφορες επιλογές και θα τον προφυλάξει από πιθανούς κινδύνους.

Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “after sales” υπηρεσίες σας ;
Για εμάς στην Electrotech οι υπηρεσίες πριν την πώληση και μετά από αυτήν είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς μας. Το «πριν» καθορίζει το πόσο σωστά θα σχεδιαστεί ένα έργο βάσει των αναγκών του ενδιαφερομένου και το «μετά» διασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία του έργου σε μεγάλο βάθος χρόνου. Ειδικά η εργασία που γίνεται πριν την πώληση είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιμένουμε σε αυτήν, ακόμη και αν το αποτέλεσμα είναι να αντιληφθεί ο ενδιαφερόμενος ότι δεν χρειάζεται την δεδομένη στιγμή ένα τέτοιο σύστημα. Μπορεί να ακούγεται αντιεμπορικό αλλά βλέπουμε ότι σε βάθος χρόνου δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης η οποία συχνά επιβεβαιώνεται σε ένα μελλοντικό έργο.

Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);
Χρησιμοποιούμε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και διαθέτουμε υπομονή και ειλικρίνεια! Ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου θα προσπαθήσουμε με υπομονή να καταλάβουμε τι ακριβώς χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος και θα αφιερώσουμε όσο χρόνο απαιτείται για να εξηγήσουμε κάθε απορία και να διευκρινίσουμε κάθε «θολό» σημείο. Ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ειδικός και δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είμαστε εμείς για αυτόν και προσπαθούμε να απλοποιήσουμε - στο μέτρο του εφικτού - ακόμη και πολύ περίπλοκα ζητήματα. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να είναι συνειδητή η επιλογή του πελάτη-ενδιαφερόμενου και όχι αποτέλεσμα βιαστικής και επιφανειακής αναζήτησης.

Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;
Όλα τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε συνοδεύονται από τις εγγυήσεις των κατασκευαστών τους. Παράλληλα με αυτές όμως εμείς δίνουμε ως Electrotech εγγύηση που καλύπτει συνολικά το σύστημα και την λειτουργία του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης ότι αν παραστεί ανάγκη θα έχει συνεπή και αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
- για τον κλάδο
- και για την
Electrotech;


Ελπίζουμε ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι μία χρονιά ανάκαμψης για όλους μας. Τα τελευταία 10+ χρόνια ήταν δύσκολα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κατά την γνώμη μου ο κλάδος πρέπει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να αναζητήσει τρόπους ώστε να προσεγγίσει το κοινό πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά.

Η Electrotech δεν είναι εξαίρεση σε αυτό. Αναζητούμε τρόπους ώστε να βελτιώσουμε όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας και να διευρύνουμε το κοινό που απευθυνόμαστε προσφέροντας νέα προϊόντα και μια διαφορετική εμπειρία συνεργασίας.

Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
Το Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και η ιστοσελίδα 4green.gr έχουν στηρίξει έμπρακτα τόσο το κοινό που απευθύνονται όσο και τους επαγγελματίες του κλάδου λειτουργώντας με σεβασμό ως συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν 10 χρόνια κυκλοφορίας νομίζω ότι είναι από μόνο του μία τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει τον ζήλο που δείχνουν οι συντελεστές του περιοδικού. Το μέλλον μοιάζει να φέρνει νέες και συναρπαστικές προκλήσεις για όλους και εύχομαι η συνέχεια να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη.