Η Knauf Insulation στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

Η Knauf Insulation στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

Ενεργειακή Θωράκιση Κατασκευών: Το Α και Ω στην εξοικονόμηση ενέργειας

1.181 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με θέμα Ενεργειακή Θωράκιση Κατασκευών: Το Α και Ω στην εξοικονόμηση ενέργειας, μίλησε ο κ. Γιώργος Πετράκης, Μηχανικός Πωλήσεων της Knauf Insulation στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΠΣΥΠΕΝΕΠ).

Ο κύριος Πετράκης επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες αμόνωτων κατασκευών πρέπει να θωρακίσουν τις κατασκευές τους με την καλύτερη δυνατή θερμομόνωση χρησιμοποιώντας υλικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν εκτός της θερμομόνωσης, πυροπροστασία, φυσική διαπνοή, ηχομόνωση και συμβάλουν στην αειφορία. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αποφύγουν σημαντικότατες απώλειες ενέργειας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή ενεργειακή κρίση, και να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Παρουσίασε τρόπους εφαρμογής θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος δηλαδή σε εξωτερικούς τοίχους, σκεπές και δώματα και αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά και μεγέθη που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των θερμομονωτικών υλικών. Σημαντικό σημείο της παρουσίασης ήταν η παροχή κινήτρων για αύξηση του ρυθμού και του επιπέδου ανακαινίσεων στο κτιριακό απόθεμα της χώρας μας, αλλά και για την αύξηση του πάχους της θερμομόνωσης, δεδομένου ότι με τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, η επιφάνεια που καταλαμβάνει η θερμομόνωση δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης.

Ο κύριος Γιώργος Πετράκης, σημείωσε ότι είναι κρίσιμη για το πορτοφόλι των νοικοκυριών, η θερμομόνωση με στόχο ήδη από σήμερα τα Κτίρια Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (Zero Energy Buildings / ZEB), απαιτώντας κατασκευές στις ανώτατες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης του ΚΕΝΑΚ (Α+ και Α), κάτι που θα δώσει και βραχυπρόθεσμο πλεονέκτημα (μειωμένοι λογαριασμοί ενέργειας), αλλά και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στην αξία του ίδιου του κτιρίου.

Την παρουσίαση σχολίασε ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Γεν. Διευθυντής της Knauf Insulation και σημείωσε ότι η έκδοση της αναθεωρημένης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (Δεκέμβριος 2021), αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία πρέπει να δώσει επιπλέον κίνητρα για αύξηση του ρυθμού και του επιπέδου ανακαίνισης και θερμομόνωσης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας μας, δηλαδή ένα μεγαλύτερο Εξοικονομώ με ευρύτερα όρια, αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Πακέτου Ανάκαμψης. Μια τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε όχι μόνο στην θωράκιση των κατασκευών που χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς, αλλά και στην ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας.

Σχετικά με την Knauf Insulation

Η Knauf Insulation με σημαντική εμπειρία στα μονωτικά υλικά έχει πάνω από 35 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο με ποιοτικά προϊόντα για όλες τις εφαρμογές: συστήματα θερμομόνωσης και υγρομόνωσης σκεπών, θερμομονωτικά υλικά με ακουστικές ιδιότητες για διαχωριστικά, εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, εξωτερικής θερμομόνωσης, πατωμάτων και δωμάτων.

Η Knauf Insulation ανήκει στον οικογενειακό όμιλο Knauf, έναν όμιλο με παράδοση στα σύγχρονα δομικά υλικά όπως γυψοσανίδες, κονιάματα, μονωτικά υλικά και υλικά ειδικών εφαρμογών.

Διαθέτει Πετροβάμβακα και Φυσικό Ορυκτοβάμβακα με ECOSE Technology®, πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®, τον παρθένο ορυκτοβάμβακα εμφύσησης Supafil® και διαπνέουσες μεμβράνες LDS® με σκοπό την κάλυψη και την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράςγια μια ευρύτατη ποικιλία εφαρμογών. Τα προϊόντα αυτά προσφέρουν λύσεις για θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία.

Η εταιρεία Knauf Insulation δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη φροντίδα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, κατασκευάζοντας τα προϊόντα της με υψηλό ανακυκλώσιμο περιεχόμενο και χρήση της πρωτοποριακής ECOSE Technology με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Knauf Insulation επισκεφθείτε το: www.knaufinsulation.gr/el

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »