Τα πλεονεκτήματα της χρήσης υγραερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι πολλά και μπορούν να δώσουν απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης υγραερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι πολλά και μπορούν να δώσουν απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Είναι το υγραέριο η απάντηση στην κρίση;

1.459 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Διαχρονικά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μειώνεις το κόστος παραγωγής, μειώνεις την τιμή του προϊόντος σου. Ιδανικό για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση με μεγάλη θερμική απόδοση. Ευκολία σε εγκατάσταση και χρήση, χαμηλό κόστος συντήρησης.

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων, ευρέως γνωστό ως LPG, είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων με κύρια συστατικά το προπάνιο και το βουτάνιο. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ευκολία στη μεταφορά, με την αποθήκευσή του σε φιάλες ή δεξαμενές διαφόρων μεγεθών για εμπορική, βιομηχανική χρήση, καθώς και υγραεριοκίνηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Υγραέριο, max οικονομία, αυτονομία & ευκολία στη χρήση!
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μείωση κόστους παραγωγής
  • Οικονομικό καύσιμο με μεγάλη θερμική απόδοση
  • Εύκολο στην εγκατάσταση, με χαμηλό κόστος συντήρησης
  • Καλύπτεις οικονομικά όλες τις ανάγκες για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα
Το υγραέριο, είτε χύμα σε δεξαμενή, είτε σε φιάλη, είναι μια από τις πλέον σύγχρονες και φιλικές μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση.

Προσφέρει οικονομία και αυτονομία. Δεν είναι τυχαίο ό,τι πέρα από τα νοικοκυριά, επιχειρήσεις όπως εργοστάσια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία  και νοσοκομεία το χρησιμοποιούν για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα ακόμα και κλιματισμό. Τώρα με την ενεργειακή κρίση επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και πολλοί μιλούν για το επόμενο next big thing στην ενεργειακή συζήτηση παγκοσμίως.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του υγραερίου

1. Αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!

2. Μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα).

3. Η  μεγάλη του θερμική απόδοση το καθιστά ιδανικό καύσιμο για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.

4. Η έλλειψη πρόσθετων συστατικών στα αέρια καύσιμα το καθιστά πιο καθαρό και με μεγάλο βαθμό απόδοσης.

5. Ευκολία στην εγκατάσταση και χαμηλό κόστος συντήρησης, γιατί δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.

6. Είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα άλλα υγρά και στερεά καύσιμα.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μείωση κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις!

Το υγραέριο αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο κάθε επιχείρησης στον τομέα λειτουργίας της, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία και πολλαπλά οφέλη. Με τη χρήση του μειώνεται το κόστος παραγωγής, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση της τιμής του προϊόντος, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την  επιχείρησή σου!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι υγραέριο το προτιμούν τα ξενοδοχεία για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα, κλιματισμό και θέρμανση πισινών. Τα εστιατόρια και οι εταιρείες catering για ταχύτητα στο μαγείρεμα και άριστη κατανομή της θέρμανσης στις συσκευές μαγειρέματος. Στον αγροτικό τομέα, ο οποίος έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας. Συνήθως αποθηκεύεται σε δεξαμενές για χύμα υγραέριο και διατίθεται ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επιλογή εγκατάστασης, ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις!

Η δεξαμενή υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί είτε υπέργεια (σε καλά αεριζόμενο χώρο),  είτε θαμμένη στο έδαφος, με κατάλληλες προδιαγραφές (η δεξαμενή πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3m από οποιοδήποτε κτίσμα και από τα όρια ιδιοκτησίας του οικοπέδου).

Το υγραέριο μπορεί να προσαρμοστεί και να δώσει αξιόπιστη και λειτουργική λύση στις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού και επιχείρησης. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μη ικανοποιητικού χώρου για εγκατάσταση δεξαμενής μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις εγκατάσταση μιας συστοιχίας φιαλών υγραερίου.

Extra info για την εγκατάσταση!

• Χρειάζεται ελεύθερος χώρος, τουλάχιστον  3 μέτρα,  γύρω από την δεξαμενή. Μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό.
• Απαιτείται χώρος, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση και στάθμευση του βυτιοφόρου,  σε απόσταση περίπου 25 μέτρων από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για τοποθέτηση δεξαμενής , υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή (θα απαιτείται βέβαια πιο συχνή αντικατάσταση, αν οι ανάγκες σου είναι πολύ μεγάλες).

Συμπέρασμα

Είναι μία επιλογή, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει, τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στο αποτελεσματικό. Είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και απόλυτα ασφαλές! Αν επιλέξεις το υγραέριο για το νοικοκυριό ή την επιχείρησή σου, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όποια πλευρά και αν το δεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »